Zimska Univerzijada u Lucernu neće biti održana

416

Zimska Univerzijada u Lucernu koja je trebalo da se održi od 11. do 21. decembra neće biti održana, objavili su FISU i organizatori Univerzijade. Odluka je doneta na sastanku Izvršnog komiteta FISU i Upravnog odbora udruženja zimske Univerzijade u Lucernu 2021.

Finalni dan USSB

 

Švajcarske vlasti su najavile ograničenja za međunarodne dolaske u vezi sa nizom zemalja u kojima je identifikovana omikron varijanta virusa Covid-19. Da bi sprečila širenje nove varijante u svojoj državi, švajcarska savezna vlada je, između ostalih mera, donela niz ograničenja za putovanja prema mnogobrojnim zemljama, koje su dodate na karantin listu. Ove mere su već primenjene za delegacije država koje su bile predviđene da učestvuju na zimskoj Univerzijadi. Određeni broj delegacija bi morao da prođe desetodnevni karantin koji se ne bi završio pre početka takmičenja. Ostale delegacije će vrlo verovatno biti dodate na ovu listu u narednim danima.

Univerzijada je prvobitno bila zakazana za početak 2021, ali je odložena zbog zabrinutosti od širenja zaraze. S obzirom da je sledeće zimsko izdanje FISU univerzitetskih igara zakazano za Lejk Plesid 2023. godine, dalje odlaganje nije moguće.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB