Završeno četvrtfinale “Trofej Vidovdan” u futsalu

1720

“Atina” – prvi polufinalista (4:0)

Finalni dan USSB

 

U prvom četvrtfilanom meču protiv “Džin i limunade”, Kičević je već u drugom minutu meča postigao gol, nakon čega je ponovo bilo šanse da lopta još jednom završi u golu “Džina i limunade”, ali je čvrsta odbrana ovog tima zaustavila proboj Atinjana. Najbolja šansa koju su “Džin i limunada” imali desila se nekoliko trenutaka pred kraj poluvremena, kada se Ivljanin našao sam sa golmanom. Do pogotka nije došlo, ali se intenzivna igra nastavila, i lopta se podjednako kotrljala u delovima terena obe ekipe (1:0).

Kada je zvuk pištaljke označio početak drugog poluvremena, timovi su napadali snažnim šutevima ne bi li osigurali pogodak. Većinski su lopte završavale metrima iznad prečke. Drugi gol za Atinu postigao je Kičević kada je golman suparničke ekipe pokušao da zaustavi Đerića. Efikasna taktika i brzo dodavanje “Atine” dovodi do rezultata 2:0. Đerić je ujedno postigao i treći gol sa pola terena. Propust ekipe “Džin i limunada” koji su svog golmana zamenili igračem omogućio je Atinjanima značajnu prednost. Tri minuta pred kraj meča “Atina” je potvrdila svoju pobedu još jednim golom Vukičevića, iako je dovođeno u pitanje da je ipak bio autogol.  “Atina” je na korak bliže trofeju (4:0).

Srđan Kičević, najefikasniji strelac utakmice istakao je da su stekli samopouzdanje golom na početku meča. Posle smo koristili šanse kako treba. Nadam se da ćemo u polufinalu biti odmorni I igrati u istom ritmu”, završava Kičević.

Sastavi timova
Atina Džin i limunada
Lazar Simić Pavle Ivljanin
Denis Muminović Vladimir Ivković
Petar Radomirović Ognjen Pantić
Srđan Kičević Ivan Vasiljević
Vojin Ljujić Nebojša Sobić
Dejan Đerić Nikola Jović
Milenko Purković Marko Ristić
Marko Krsmanović Luka Ćirić
Slobodan Pejić Miloš Marinković
Đorđe Todorović Vladimir Tešanović
Ubedljiva pobeda “Doma 1” (6:0)

 

Sledeći susret na terenu Studentskog grada bio je između “Doma 1” i “Doma 2”. Dva puta je lopta zatresla mrežu u golu Doma 2 zahvaljujući Vujiću, što ga čini jednim od najboljih futsalera na turniru “Trofej Vidovdan”. 

U prvom poluvremenu potpuna kontrola bila je u “nogama” “Doma 1”. Prvi gol postigao je Sretenović, ali nekoliko minuta kasnije još jedan pogodak na semaforu “Doma 1” upisao je Šobot, uprkos stambenoj odbrani golmana, lopta je završila u protivničkom golu. Pre kraja prvog dela igre još dva igrača postigla su po gol za svoju ekipu. Alijagić I Ćurčić uz asistencije futsalera na kratku pauzu odlaze sa sigurnih 4 gola prednosti.

Sastavi timova
Dom 1 Dom 2
Ervin Alijagić Nikola Grubnić
Milutin Ćosić Vukašin Marović
Branislav Vujić Đorđe Dulović
Radivoje Cvetić Stefan Jokić
Radenko Sretenović Atila Mandžukić
Marijan Marjanović Goran Remović
Vladimir Ćurčić Milan Plazinić
Miloš Šobet Aleksandar Dramićanin
Lazar Novković Dalibor Spalević
Dobrivoje Cvetić Draško Petrović
Luka Mikluš
Vesko Obradović


Početak drugog poluvremena nije obećavao nastavak niza golova. Obe ekipe dostizale su svoje maksimume, ali rezultat je ostao nepromenjen (4:0). Na polovini poslednjeg dela meča Vujić je preciznim šutem slavio sa svojom ekipom neverovatan rezultat (5:0). Sedam minuta pred kraj Vujić je još jednom poentirao u gornji desni ugao gola i gotovo sigurno slavio prolazak u dalji nastavak takmičenja. “Dom 1” trijumfovao je rezultatom 6:0.

Vladimir Ćurčić objasnio je da su se dugo spremali. „Dva dana smo analizirali njihovog najboljeg igrača Draška Petrovića koji ima neverovatan talenat”.

Na ovakvu pohvalu odgovorio je I Draško rečima: ”Nisam zadovoljan našom igrom, ali čestitam protivniku na dobro odigranoj partiji. Čestitam Vladimiru Čurčiću I Ervinu Alijagiću, oni su obeležili ovu utakmicu”, rekao je Petrović, predstavnik “Doma 2”.

Penali presudili u korist “Doma 4” 1:1 (5:4)

“Trofej Vidovdan” dobio je dve polufinalne ekipe za 2021. godinu, a sledeći na redu bio je još jedan meč između domova Studentskog grada. Ovoga puta u pitanju su “Dom 3” I “Dom 4”. 

Kopačke fudbalera “Doma 3” vodile su loptu u prvi napad na utakmici. Prvu šansu imao je Simičević Nikola, ali je ta šansa otišla sa loptom van granica gola. Priliku za prvenac u golovima na utakmici imao je Simičević Stefan kada je nakon prolaska golmana napad završen pogotkom u desnu stativu. Popović je pokušao da sa desnog krila zada udarac suparniku, ali je čitavo poluvreme prošlo bez ijednog gola (0:0).

Sastavi timova
Dom 3  Dom 4
Stefan Simičević  Nenad Đorđević
Nikola Simičević Stefan Đurković
Stefan Milić Stefan Bošković
Nenad Zdravić Marko Gligorić
Žarko Sokić Mladen Popović
Marko Lazić Nemanja Lukić
Đorđe Andreić Milan Najkić
Dušan Pribanović Filip Blagojević
Nemanja Babić Marko Grujović
Dušan Majstorović Nemanja Trišić
U drugom poluvremenu agresivna igra Stefana Simičevića publici i igračima zaustavljala je dah. Brojne šanse koju je mladi futsaler pokušao da iskoristi nisu dovele do željenog rezultata. U petom minutu igre Simičević Nikola postiže gol za svoj tim. Situacija se preokrenula i Popović i Đurković preuzimali su lopte rivala. Rezultat je izjednačen (1:1) i pobednika će odlučiti šutevi iz penala. Ekipa “Dom 4” rezultatom 5:4 u penalima proslavila je pobedu, a za Sportindeks rekli su da su imali sreće u penal završnici I da sa samopouzdanjem idu do finala.

Oftal C porazio EKOF 1:1 (4:3)

Poslednja utakmica u ovom danu između EKOF-a I Oftal C-a završena je izjednačenim rezultatom. Radosavljević je postigao prvi gol za svoj tim.  Međutim, EKOF nije ostao dužan i svoj pogodak proslavio je pre odlaska na pauzu za poluvreme.

Sastavi timova
Oftal C EKOF
Uroš Tomić Miloš Glavonjić
Aleksandar Talić Marko Stamenković
Nikola Krsmanović Dimitrije Mihić
Milenko Cimbaljević Nikola Knežević
Filip Filipović Budimir Vidaković
Nikola Vrbničanin Vladimir Jovović
Đorđe Tomić Aleksa Vojinović
Ognjen Mijović Milan Radivojević
Aleksandar Avramović


Uprkos taktički osmišljenim napadima i brzim reakcijama igrača do kraja poluvremena nijedan gol nije postignut. I u ovom meču neizvesnost je trajala do poslednjeg, petog penala. Obe ekipe započele su dobro ovaj završni krug utakmice. Drugi penali po redu bili su promašeni, jer je lopta otišla van gola. Kada je Oftal C upisao četvrti penal, EKOF je ispao iz takmičenja, rezultatom 4:3 u penalima. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB