Vučićević poveo Građevinski do pobede

1330

Košarkaši Građevinskog fakulteta savladali su kolege sa Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 52:40 (12:8, 15:6, 12:13, 13:13), u okviru trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu. Meč je odigran u hali ,,KK Radivoj Korać”.

Sastavi timova
Građevinskifakultet Elektrotehničkifakultet
Nastić I. Čutura G.
Jelić P. Ristić P.
Mitrović M. Perković N.
Dinčić R. Marinković M.
Jasnić I. Đekanović A.
Jelić I. Milić A.
Vučićević Ž. Kesić N.
Prelević N. Radosavljević V.
Jovanović D. Vulić M.
Tripković M. Jovanović B.
Popović D.
Lazović M.
Finalni dan USSB

Građevinci su se prvi upisali na semafor pogotkom Jelića uz asistenciju kolege Mitrovića, dok su ETF-ovci upali u seriju promašaja za tri. Nakon pet poena koje je postigao student građevine Mitrović, ekipa ETF-a zabeležila je poene pogotkom Kesića uz asistenciju Marinkovića (7:2). Elektrotehničar Ristić ostvario je poslednje poene u prvoj četvrtini pogodivši trojku (12:8). Tokom  druge deonice građevinac Vučićević tri puta zaredom bio je precizan za tri, a njegov kolega Tripković  dopisao je četiri poena. Preciznim šutevima ekipa Građevinskog fakulteta napravila je veću razliku u poenima (27:14).

Nakon kratke pauze, ekipa ETF-a učvrstila je napad i tokom treće četvrtine bila preciznija od protivničke ekipe. Elektrotehničar Ristić pogodio je trojku, potom je košarkaš Građevinskog Vučićević zabeležio poene u kontranapadu. Sa druge strane parketa uzvratio je Kesić postigavši četiri poena (32:22). Nizale su se izgubljene lopte obe ekipe nakon tajm-auta. Građevinac Vučićević ukrao je protivnicima loptu na pola terena i iz kontre pogodio za dva. Poslednji napad ETF-a iskoristio je Ristić koji je bio precizan za tri (39:27).

 

Ekipa Građevinskog usporila je ritam igre u poslednjoj deonici, pa je protivnička ekipa uspela da smanji rezultatski zaostatak. Pored Ristića, ovu četvrtinu obeležio je i elektrotehničar Vulić koji je upisao šest poena (42:33). Sa druge strane, Jelić je dva puta zaredom bio precizan za dva  (50:38). Svoj 16. poen na utakmici zabeležio je Vučićević tridesetak sekundi pred kraj. Meč je završen poenima elektrotehničara Kesića rezultatom 52:40.

 

Najefikasniji igrači pobedničke ekipe bili su Vučićević sa 16 poena i Mitrović sa 12, dok se u ekipi Elektrotehničkog fakulteta istakao Ristić sa ostvarenih 8 poena.

Statistika
Građevinskifakultet Elktrotehničkiifakultet
Poeni 52 40
Šutza 1p 8/12 8/12
Šutza 2p 13/25 10/22
Šutza 3p 6/15 4/26
Defanzivniskokovi 18 13
Ofanzivniskokovi 9 6
Asistencije 9 6
Blokade 5 1
Izgubljenelopte 10 12
Ukradenelopte 12 8

Plejmejker Građevinskog fakulteta, Živko Vučićević čestitao je protivničkoj ekipi i dodao: ,,Krenuli smo jako od samog početka, nismo im dozvolili da preokrenu rezultat iako je u trećoj četvrtini bilo napeto. Smatram da možemo do prvog mesta u grupi”, rekao je Vučićević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilozofi prejaki za filologe
Naredni tekstVišer i IKT podelili bodove
Student sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.