Vojnici stali mirno pred FSFV-om

299

Košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (FSFV) ubedljivo su savladali kolege sa Vojne akademije 70:47 (14:9, 24:8. 21:13, 11:17).

Finalni dan USSB

FSFV je utakmicu pre svega dobio čvrstom odbranom i odličnim procentom šuta. U prvoj četvrtini „domaći“ tim je imao šest ukradenih lopti, dok Vojnici nisu imali nijednu. Ipak i pored toga Vojna akademija je uspela da drži kakav-takav priključak. U prvoj deonici dve 15-ice su nosile igru svojih timova, sa jedne strane Popović, a sa druge Miletić.

Statistika

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Vojna akademija

Poeni

70

47

Šut za 1p

8/11

9/19

Šut za 2p

19/27

16/30

Šut za 3p

8/21

2/9

Defanzivni skokovi

18

13

Ofanzivni skokovi

5

11

Asistencije

12

4

Blokade

2

1

Izgubljene lopte

11

  18

Ukradene lopte

12

5

Već u drugoj deonici videlo se da je FSFV bolja ekipa. Boltić je na samom početku promašio zakucavanje, ali onda je u naredna dva napada postizao poene. Košarkaši FSFV-a postizali su poene u serijama, pa je tako sledećih šest poena postigao drugi Popović. Vojna akademija je sve više bila u zaostatku, a Raičević je sa tri poena na samom kraju poluvremena uspeo da smanji zaostatak svog tima.

Drugo poluvreme je počelo promašajima sa obe strane, prve poene postigli su Vojnici, a ekipe su se raspucale tek pred kraj treće četvrtine. Vidaković je pogodio seriju slobodnih bacanja, Vasović je dva puta bio precizan iza linije 6,75, dok je sa druge strane Tadić postigao poslednja četiri poena svog tima.

U poslednjoj četvrtini je došlo do opuštanja, pitanje pobednika već je bilo rešeno i tih deset minuta su bili samo neophodna formalnost. Oslobođeni pritiska Vojnici su se raspucali i uspeli da dobiju ovu deonicu sa šest poena razlike.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Vojna akademija
4 Milanović  4 Marković
6 Pavlović  5 Milanović
 7 Popović  6 Tadić
 8 Šućur  7 Miladinović
 9 Boltić  8 Kovčić
10 Marković  9 Raičević
11 Vidaković  10 Jančić
12 Zindović  11 Lončar
15 Popović  14 Adamović
 44 Vasović  15 Miletić

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja je prikazao odličnu partiju, a vidljivo je koliko im u organizaciji igre znači Marko Boltić. Vojna akademija je imala veliku želju, prikazali su veliko zalaganje, ali je na kraju presudio neosporni kvalitet koji je bio na strani FSFV-a.

Najefikasniji na meču bio je Boltić sa 11 poena, dvocifren je bio i Popović sa 10, dok su kod FSFV-a Vasović i Šućur dali 9 odnosno 8 poena. U poraženom timu istakli su se Lončar sa 9 i Tadić sa 7 poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPobeda RGF-a, EKOF u deficitu
Naredni tekstPobeda Ekonomskog nakon dva produžetka
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi