Vojna sigurna na otvaranju sezone

1869

Futsalerke Vojne akademije trijumfalno su započele novu sezonu pobedivši Fakultet bezbednosti rezultatom 4:0 (0:0) u ligi Univerzitetskog sportskog saveza Beograd. Utakmicu odigranu na svom terenu, devojke sa akademije rešile su u drugom delu meča.

Finalni dan USSB

 

Početak duela protekao je u razmeravanju snaga, ali su studentkinje Vojne ubrzo uspostavile inicijativu na terenu. Boljom kretnjom, tim sa Banjice je lakše stvarao višak igrača i ulazio u gol šanse. Ipak, u prvih 17 minuta falio im je završni udarac. Ratkovićeva je u petoj minuti susreta zaradila žuti karton nakon nepropisnog zaustavljanja kapitena Vojne akademije – Paunovićeve. Malo je falilo da vojska nakon izvedenog prekršaja povede, ali je Maksimovićeva šutirala pored gola. Sredinom prvog dela Paunovićeva je dva puta proigrala Ciganovićevu, ali je Pavlović oba puta bila na mestu. Najbolju šansu u prvom poluvrememnu propustila je šestica bezbednosti – Milovanović. Ona je izbila oči u oči sa Jevtićevom, ali je golman Vojne akademije klizećim startom sačuvala gol. Do kraja prvog dela, studentkinje vojske nisu uspele da inicijativu pretvore u rezultatski suficit tako da se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugih sedamnaest minuta započeto je u istom ritmu. Napadi Vojne akademije išli su u prilog tome da će gol uskoro  „pasti“. Tako je i bilo. Izgrađenu akciju i dobar protok lopte u pogodak je pretvorila Maksimovićeva preciznim šutem sa desne strane. Igrao se treći minut drugog dela a na semaforu je pisalo 1:0 u korist vojske. Već iz narednog napada strelac prvog gola je dobro prošla odbranu, uputila nešto slabiji šut koji je Pavlovićeva odbranila, ali je na odbijenu loptu „naletela“ Penčićeva i povisila prednost na 2:0. Pokušale su studentkinje bezbednosti preko Ratkovićeve koja je precizno šutirala, ali je Jevtićeva intervenisala. Rezultatska promena nije donela promene u stilu igre. Devojke sa akademije su kreirale napade i imale više lopte u svojim nogama, dok su se studentkinje sa Voždovca šansu videle u slanju dugačkih lopti pred gol protivnica. Jedanaesti minut meč doneo je novu rezultatsku promenu. Bezbednost je izgubila loptu na sredini gola, Ciganovićeva je izašla sama na golmana i zatresla mrežu za 3:0. Samo tri minuta posle, Maksimovićeva je, drugim golom na meču postavila konačnih 4:0.

Sastavi timova
Vojna akademija Fakultet bezbednosti
Jevtić B. (g) Pavlović M. (g)
Penčić B. Mijatović M.
Maksimović R. Ratković K.
Paunović J. (c) Milovanović A.
Ciganović M. Tredeljević S.
Mijatović M. Bjelić T.
Radovanović M.
Boškovski T.
Šekarić I.
Rosana Maksimović, dvostruki strelac istakla je da je Vojna akademija, uprkos pokazanom kvalitetu protivnica, zasluženo pobedila. „Devojke sa bezbednosti su igrale dobro, ali mi smo  se dugo pripremale za mečeve. Prvo poluvreme je bilo neizvesno, ali smo u drugom delu zaigrale bolje i odnele pobedu“, rekla je Maksimovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPočela UNIADA!
Naredni tekstUniada, dan 1: Završeno takmičenje po grupama u futsalu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.