Vojinovićeva postrojila Vojnu akademiju

485

Kriminalističko-policijska akademija (KPA) savladala je Vojnu akademiju rezultatom 4:3 (2:2), u meču prvog kola ženske futsal lige. Utakmica je protekla u znaku Katarine Vojinović, koja je, najpre, evrogolom načela mrežu protivnica, a potom, u završnici meča, postigla odlučujući pogodak za pobedu Policajki.

Sastavi timova
  KPA   VOJNA AKADEMIJA
Nikolić (G) Žikić (G)
Milenković (K) Đokić
Vukašinović Janković (K)
Grac Penčić
Milićević Paunović
Vojinović Luković
Arizanović Đurović
Lapadatović Ciganović
  Popović
Finalni dan USSB

Početak utakmice obeležila je inicijativa KPA na protivničkoj polovini terena. Jovana Žikić je, uprkos brojnim greškama saigračica u odbrani, uspela da sačuva gol Vojne akademije, ali ne zadugo. Vojinovićeva se, nakon odigranog duplog pasa na sredini terena, sjajnim driblinzima oslobodila svih igračica u odbrani, a potom i zatresla mrežu protivnica. Za vođstvo od 2:0 pobrinula se Milenkovićeva svega minut kasnije. Izgledalo je da će KPA na odmor otići mirne glave, a onda je usledio potpuni preokret. Jankovićeva je u dva napada postigla dva gola za izjednačenje i šok policajki.

KPA je u drugom poluvremenu uspela da se vrati u igru, ali su devojke sa Vojne bile te koje su prve došle do gola. Penčićeva je iskoristila šansu koju su joj protivnice greškama poklonile i upisala se u listu strelaca. Nije dugo potrajalo vođstvo futsalerki Vojne akademije. Milenkovićeva je, kapitenski, preuzela odgovornost u napadu i postigla gol za novo izjednačenje – 3:3. Za konačnih 4:3 i pobedu Policajki postarala se Vojinovićeva golom u samoj završnici meča.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ ubedljiva protiv EKOF-a
Naredni tekstFilološkinje ubedljive na startu
Studentkinja novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije. Bivša sam odbojkašica i nesuđena fudbalerka, danas veliki ljubitelj sporta i strastveni kladioničar. San mi je da postanem sportski komentator ili voditelj neke sportske emisije.