Vereš i Trifunović za ubedljivu pobedu FON-a nad VIŠER-om

1649

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka pobedili su Visoku školu elektrotehnike i računarstva sa 2:0 (25:20, 25:12) u okviru Prvenstva studenata Beograda koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Vereš sa 15 poena i Trifunović sa 10 bili su najzaslužniji za pobedu FON-a u sportskom centru ,,Vizura” na Novom Beogradu.

Finalni dan USSB

 

Igrači FON-a opušteno su ušli u susret i sa nekoliko grešaka dozvolili su rivalu da povede sa 6:3. Ubrzo su se konsolidovali i izjednačili, ali ni u jednom momentu protivnik im nije dozvolio da se rezultatski odvoje. Bili su u konstantnom vođstvu od jedan ili dva poena, sve do rezultata 20:18 kada su Trifunović i Resimić blokirali protivničkog igrača i tako najavili seriju svoje ekipe. Paunović je dva puta promašio teren, tako da je FON poveo 23:18. Uskoro su došli do pet set lopti, a drugu je iskoristio Vereš za 25:20 i vođstvo od 1:0.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Martin Vereš Ivan Živković
Nenad Paravinja Stefan Ćirić
Nikola Resimić Milan Gajić
Filip Trifunović Stefan Gajić
Aleksandar Rašić Pavle Dramićanin
Predrag Paravinja Nikola Paunović
Miloš Anđelković
Petar Petrović
Ivana Obradović

Dramićanin je direktnim poenom započeo drugi set, da bi Vereš dve lopte poslao u aut za prednost VIŠER-a od 3:0. Dvojac TrifunovičVereš preokrenuo je rezultat na 5:3. Elektrotehničari su odolevali sve do rezultata 14:9, kada je usledila ključna serija tima iz „Jove Ilića“. Ponovo je isti dvojac bio neumoljiv i serijom od šest poena doneli su ubedljivih 20:9. Pokušao je VIŠER da se konsoliduje nakon tajm-auta, međutim bilo je prekasno. Odbojkaši FON-a bez većih problema priveli su set kraju (25:12) za konačnih 2:0 u setovima. Zanimljivo je da je tokom drugog seta za VIŠER nastupila i jedna devojka, Ivana Obradović. 

Statistika
Statistika: Fakultet organizacionih nauka Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Poeni iz igre 24 5
Poeni iz bloka 2 0
As 5 1
Servis greške 11 10
Greške iz igre 15 9
Odbojkaš Fakulteta organizacionih nauka Predrag Paravinja rekao je da je svaki segment tima funkcionisao na valjan način: „Zadovoljan sam, igrali smo poprilično dobro. Prijem, dizanje, prolaz, sve je funkcionisalo na pravi način. Takođe, istakao bih i mere predostrožnosti koje su na zavidnom nivou“, rekao je Paravinja. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarkašice FON-a lako do prve pobede
Naredni tekstĐorđe Tomić – FON-ov zalog za budućnost
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.