UNIADA odložena za proleće 2021.

1199

UNIADA je prvi jesenji turnir koji je zbog pandemije virusa korona termin održavanja pomerio za proleće 2021. godine. Četvrtu godinu zaredom UNIADA je trebalo da se održi od 21.10-24.10. u Beogradu, ali su odluku o pomeranju osnivači doneli jednoglasno i istakli da je zdravlje i bezbednost svakog pojedinca na prvom mestu.

Finalni dan USSB

Jedan od osnivača UNIADE Dimitrije Mićić, istako je da su svesni rizika zbog celokupne situacije vezane za pandemiju virusa korona i da bi održavanje UNIADE na jesen bilo neodgovorno i sebično.

„Ne smatram da je sport iznad bezbednosti i zdravlja pojedinaca, pogotovo učesnika iz inostranstva koji bi možda i došli kako bi se družili i proveli, a to bi vrlo lako moglo da im propadne. Okruženi smo strašnim stvarima trenutno u svetu i potrebno je da svako svoju energiju usmeri ka tome da nam sutra bude bolje, a kako bismo mogli i da priuštimo sebi luksuz poput UNIADE ili putovanja, zabave…“, zaključio je Mićić.

Tačan termin održavanja UNIADE 2021. u zavisnosti od situacije sa korona virusom znaće se početkom naredne godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFISA organizuje prvi onlajn turnir u fudbalu (FIFA)
Naredni tekstSOFA OPEN na Adi Ciganliji
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.