UNIADA (ODBOJKA): Istorijsko zlato za Medicinski fakultet!

1913

Nakon što su u SC “Vizura” odigrane preostale utakmice grupne faze Internacionalnog studentskog sportskog takmičenja, usledila je borba za odličja.

Finalni dan USSB

Bronzanu medalju osvojile su odbojkašice Farmaceutskog fakulteta koje su maksimalnim rezultatom savladale ekipu Josip Juraj Štrosmajer iz Osijeka.

Član startne postave Farmaceutskog fakulteta Dunja Žujović, osvrnula se na ovu utakmicu, ali i na celokupan turnir.

„Pobedile smo ih već u grupi. Devojke igraju dobru odbojku, vidi se da imaju iskustva. Međutim, mi smo igrale jako, držale smo tempo. Bile smo istrajne do bronze, nismo im prepustile nijedan set.“

„Slične su ekipe bile i prošle godine. U polufinalu smo takođe igrale protiv Beograda. Tada smo imale sreću da utakmicu okrenemo u našu korist, dok ovoga puta nažalost nismo. Nismo se dobro snašle u nekim situacijama, grešile smo. Sve u svemu, turnir je super, osvojile smo medalju što je bitno. Sledeće godine ćemo opet težiti zlatu“, rekla je Žujović.

Barbara Ridić iz Osijeka iznela je svoje utiske nakon meča za treće mesto.

„Očekivala sam više od ove utakmice, ali nije bilo kako smo se nadale. Prvi put smo ovde, nismo znale šta nas čeka. Vaše ekipe su bile spremnije od nas. Početak je sezone i relativno skoro smo okupile ekipu pa ako sve to uzmemo u obzir ipak smo zadovoljne“, izjavila je Ridić.

Medicinski fakultet i Beograd sastali su se u finalu. Iako je Beograd u drugom setu imao šansu da meč odvede u taj-brejk, ekipa Medicinskog fakulteta osvojila je prvu zlatnu medalju.

Kapiten Medicinskog fakulteta Natalija Cvetković, bila je zadovoljna konačnim ishodom turnira.

“Prezadovoljna sam mojim igračicama, ovo je naša prva zlatna medalja ikada. Čestitala bih protivnicama, već smo se susretale u grupi. Izvanredne su, borile su se, mi smo se borile, vanserijska igra. Mnogo sam srećna“, istakla je Cvetković.

Sara Bulatović iz tima Beograda čestitala je svojoj ekipi na osvojenoj srebrnoj medalji.

„Zadovoljna sam svojom ekipom, lepo smo se družile. Nismo se dovoljno pripremale i zbog toga nismo ostvarile rezultat koji smo želele, ali svakako čestitam svojoj ekipi. Organizacija je fenomenalna“, rekla je Bulatović.

U konkurenciji odbojkaša treće mesto osvojio je Stomatološki fakultet, a Momir Božović izneo je svoje utiske nakon utakmice.

„Očekivali smo da ćemo biti treći. Naravno, nadali smo se finalu, međutim, ove godine je jedna ekipa bila bolja. Našli smo se već u polufinalu koje je možda bilo finale pre finala. Turnir je bio jači nego prošle godine, bile su tri-četiri ekipe koje su ravnopravnije nego prethodnih godina“, izjavio je Božović.

Zlatnu medalju osvojila je Beogradska poslovna akademija, a Luka Guteša govorio je o ostvarenom rezultatu.

“Iznenađen sam jer sam naknadno bio pozvan da igram za ekipu. Nisam znao koliko je jak turnir, a bila je poprilično dobra konkurencija. Borili smo se u finalu I izborili prvo mesto”, rekao je Guteša.

MVP turnira I vicešampion sa Elektrotehničkog fakulteta Todor Šiljegović, nada se da će njegova ekipa otići korak dalje sledeće godine.

“Pomešani su utisci. Draže bi mi bilo da smo osvojili ovaj turnir, ali šta je tu je. Dali smo sve od sebe I nadamo se zlatnoj medalji sledeće godine. Individualno priznanje mi ne znači koliko timsko. Međutim, svakako imponuje što je neko primetio da sam dobro odigrao. Hvala organizaciji”, zaključio je Šiljegović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUNIADA 2019. godine: Futsal
Naredni tekstUNIADA (košarka): Sva priznanja otišla u ruke IKT-u
Student sam četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.