UNIADA (košarka): Sva priznanja otišla u ruke IKT-u

1825

Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije u finalu savladala je momke sa Fakulteta političkih nauka rezultatom 59:33 i zauzela prvo mesto na trećem internacionalnom studentskom sportskom turniru UNIADA. Potpunom fizičkom dominacijom IKT je u ranom periodu meča stvorio prednost koju je sa usehom održavao do kraja utakmice. Na ceremoniji zatvaranja MVP turnira bio je igrač IKT-a Filip Damjanović, a u generalnom plasmanu studenti Visoke škole za IKT osvojili pehar za najuspešnije takmičare Uniade.

Finalni dan USSB

 

Pobeda i osvajanje turnira bili su idealan rođendanski poklon Filip Vujović, igraču IKT-a, koji je čestotao svojoj ekipi na pobedi ali i protivnicima koji su ih par sati pre finala nadigrali u grupnoj fazi. „Došao nam je centar bez kog smo igrali prethodne utakmice pa smo bili oslabljeni zbog toga, njegov dolazak je u mnogome uticao na našu igru“, rekao je Vujović. Ocene o ovogodišnjoj organizaciji Uniade bile su pozitivne, ipak pobednicima je zasmetala jedna stvar: „Jedinu zamerku koju imam su mečevi u devet ujutru, pa bih apelovao da se to sledeći put promeni“, kroz osmeh je zaključio Vujović.

Po ko zna koji put se obistinila izreka da jednu ekipu ne možeš dva puta dobiti na istom turniru. Nakon poraza u finalu igrač FPN-a Momčilo Marčeta kratko je rezimirao meč i najavio buduće ciljeve politikologa. „Imala je ekipa IKT-a igrača koji nije igrao pre finala što je znatno poboljšlao njihovu igru. Mi smo ostvarili naš cilj, ovo drugo mesto delimično je iznenađenje. U odnosu na prošlu godinu ova ekipa je mnogo bolja, imamo četiri nova igrača tako da su nam ove godine ciljevi mnogo veći nego prošlogodišnji“, rekao je Marčeta.

Ekipa Beograda savladala je Megatrend univerzitet u borbi za treće mesto. Košarkaši Beograda u samom startu stekli su prednost koju su uspešno održavali tokom celog meča i na kraju slavili rezulatatom 58:48. Igrač ekipe Beograda Nemanja Balša nakon pobede i osvojenog trećeg mesta bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom ali je ipak verovao da je njegova ekipa mogla i do zlatne medalje. „Pre svega želim da pohvalim organizaciju turnira, mada zahtevno je igrati više utakmica u jednom danu. Mislim da nismo u formi ali smo se ipak trudili da odigramo što je bolje moguće“, zaključio je Balša. Luka Zdravković, takođe igrač Beograda dodao je da je turnir iz godine u godinu sve bolji i organizovaniji, o čemu svedoče i bolje sale kao i veći broj sponzora.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB