UNIADA 2019. godine: Futsal

1664

Treći internacionalni studentski sportski turnir UNIADA startovan je 28.10.2019. Takmičenje u futsalu zauzelo je mesto u balonu „Sinđelić“ kao i u balonu „Korn produkt“. U „Sinđeliću“ odigrano je devet utakmica, od kojih jedna u ženskoj i osam u muškoj konkurenciji. Muškarci su raspoređeni u četiri grupe, dok su dve grupe bile rezervisane za dame.

Finalni dan USSB

 

Kod devojaka se odigrao samo jedan duel jer se ekipa Kriminalističko-policijskog univerziteta nije pojavila. Visoka škola I.K.T savlada je spoj Mašinskog i Tehnološko-metalurškog fakulteta, koji su igrali u istoj ekipi rezultatom  2:0 (0:0). Vukobratovićeva i Ubavićeva su postigle pogotke za svoj tim. S obzirom na to da je pobedio, I.K.T. je kao prvi u grupi A prošao u dalji tok turnira.

Momci su na teren izašli u devet časova. Ekonomski fakultet Beograd ubedljivo je porazio Visoku školu I.K.T. rezultatom 4:0 (2:0). Dvostruki strelac na meču bio je Pavlović. Ekonomski fakultet Mostar je minimalnim rezultatom pobedio ekonomiste iz Beograda rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol na meču delo je Maria Kvesića. U njihovoj drugoj utakmici Ekonomski fakultet Mostar upisao je i drugu pobedu, ovog puta savladana ekipa bila je Visoka škola I.K.T. rezultatom 3:1 (0:1). Za preokret najzaslužniji igrač bio je Franjo Beljo postigavši dva gola. Zdravstveno veleučilište Zagreb bilo je bolje od Medicinskog fakulteta Beograd rezultatom 3:2 (1:0). Vojna akademija slavila je u susretu sa Medicinskim fakultetom Beograd rezultatom 3:1 (2:1). Zdravstveno veleučilište Zagreb izgubilo je od Vojne akademije 1:4 (1:1) i tom utakmicom završeno je takmičenje po grupama.

Pobednik grupe C, Zdravstveno veleučilište Zagreb igralo je sa drugim iz grupe D, Ekonomskim fakultetom Mostar. Ekipa iz Bosne i Hercegovine slavila je rezultatom 3:1 (2:0) nad timom iz Hrvatske i tako prošla u polufinale. Drugi meč četvrtine finala igran je između pobednika grupe D i tima koji je zauzeo drugo mesto u grupi C. Ekonomski fakultet Beograd odmerio je snage sa ekipom Vojne akademije takođe iz Beograda. Ekonomisti su se plasirali u nastavak takmičenja nakon izjednačenog prvog dela igre i pobedom rezultatom 3:1 (1:1).

Golman prvog polufinaliste Ekonomskog fakulteta Mostara Marko Vukadin smatra kako je njegova ekipa zasluženo prošla dalje i pokazao je zadovoljstvo organizacijom događaja. „UNIADA je ove godine odlično organizovana, sve ekipe su jake. Nama je cilj da budemo jedno od prva četiri mesta. U BiH-a liga traje između 4 i 5 meseci gde se sastajemo sa izuzetno teškim protivnicima. Ove godine smo mi osvojili to prvenstvo i tako došli na ovaj turnir. Plan nam je da UNIADU igramo i u narednim godinama“, izjavio je Vukadin.

U sali “Korn produkt” odigrano je 11 mečeva. Prvi su  na teren izašli momci sa Megatrenda i ekipe Divis, gde je Divis slavio ubedljivih 8:0. Visoka škola za finansijski menadžment (RRiF) iz Zagreba je potom ukrstila koplje sa Beogradskom bankarskom akademijom, a bankari su slavili 4:0. Medicinski fakultet Maribor je potom naneo drugi poraz Megatrendu slavivši sa 2:0. Bankarska akademija je potom igrala sa Medicinski fakultetom iz Tuzle gde su gosti iz Bosne i Hercegovine odneli pobedu 3:0. Ekipa iz Slovenije je potom položila oružje protiv Divisa (2:0 za Divis), a posle ove utakmice je usledila pauza.

Od 13.00 časova je nastavljeno takmičenje, a na teren su izašli RRiF Zagreb i medicinari iz Tuzle. Bilo je neizvesno u prvom poluvremenu, no u drugom delu meča su igrači iz Tuzle dodali gas i odneli pobedu 4:1. Posle ovog meča, na teren su izašle i dame. Igračice SIND-a i FON-a su podelile megdan, a SIND je na kraju izašao kao pobednik, bilo je ubedljivih 3:0. Potom su se na teren vratili momci, u prvom četvrtfinalnom meču u ovoj dvorani su igrali futsaleri iz Tuzle i Maribora. Posle neizvesnog duela koji je završen 2:2, pobednika su odlučili penali, a Maribor se bolje snašao i slavio 2:1. SIND je potom ubeležio novu ubedljivu pobedu, ovog puta protiv Veterinarskog fakulteta (3:0). Drugi četvrtfinalni duel su odigrali Divis i BBA, gde je Divis slavio 5:0. Poslednji meč prvog dana bio je između dama sa FON-a i Veterinarskog fakulteta. Devojke iz Jove Ilića su ovoga puta slavile, bilo je 2:1 u njihovu korist.

Golman tima iz Maribora Miha Zdovc kaže da je ovo njegovom timu drugo gostovanje u Beogradu na Uniadi te da je zadovoljan organizacijom i da se vidi napredak u odnosu na prošlu godinu. “Sala je bolja, sve je bliže centru. Imali smo pauzu i mogli smo da nešto pojedemo. Prošle godine je takmičenje po grupama otprilike bilo iste težine, možda smo mi imali malo jaču ekipu. Prošle godine smo ispali u četvrtfinalu, ali ove godine ćemo videti da bolje odigramo. Ako ekipa ostane zajedno i sve bude u redu sa finansijama, doći ćemo i sledeće godine”, ističe nasmejani Zdovc.

Futsaler Univerziteta iz Tuzle Seifo Begić je zadovoljan prijemom na koji je njegova ekipa naišla u Beogradu, kao i samom organizacijom turnira. “Ovo je prvi put da učestvujemo na Uniadi, mada smo imali poziv i prošle godine. Sve je za sada super, zabeležili smo dve pobede u grupi. Nadamo se da ćemo doći što dalje. Sve je do sada bilo super, svi su nas lepo prihvatili, organizacija je odlična. Dobre su ekipe u našoj grupi. Što se tiče naše lige, možda su mogle još neke bolje ekipe da dođu da se takmiče”, kaže Begić.

David Županić sa RRiF-a iz Zagreba je kratko prokomentarisao turnir, ističući da je njegov tim došao u slabijem sastavu na turnir. “Sjajno je, kao i prošle godine, zaista sve najbolje imam da kažem o organizaciji. Jake su ekipe ove godine, mi se nismo skupili u dovoljnom broju i zato smo izgubili. Ima nekoliko dobrih ekipa, kao i prošle godine, stvarno je dobar nivo”, smatra Županić.

Igračica SIND-a Marija Armuš je prokomentarisala pobedu svoje ekipe nad timom FON-a. “Odigrali smo solidno, s obzirom na to da nam je prva utakmica. Uigravamo se još uvek, prvi put nam je na Uniadi. Poznate su nam ekipe sa kojima igramo, tako da mislim da će biti borba do samog kraja”, smatra Armuš.

Rezultati 28.10.2019:

Sinđelić

Devojke:

Grupa A:

Visoka škola I.K.T. –  Mašinski – TMF Beograd 2:0 (0:0)

Momci:

Grupa C:

Zdravstveno veleučilište Zagreb – Medicinski fakultet Beograd 3:2 (1:0)

Vojna Akademija Beograd – Medicinski fakultet Beograd 3:1 (2:1)

Zdravstveno veleučilište Zagreb – Vojna akadameija Beograd 1:4 (1:1)

Grupa D:

Ekonomski fakultet Beograd – Visoka škola I.K.T. 4:0 (2:0)

Ekonomski fakultet Mostar – Ekonomski fakultet Beograd 1:0 (0:0)

Visoka škola I.K.T. – Ekonomski fakultet Mostar 1:3 (1:0)

Četvrtfinala:

Zdravstveno veleučilište Zagreb – Ekonomski fakultet Mostar 1:3 (0:2)

Ekonomski fakultet Beograd – Vojna Akademija Beograd 3:1 (1:1)

“Korn produkt”

Momci:

Grupa A:

Divis – Megatrend 8:0

Megatrend – Medicinski fakultet Maribor 0:2

Medicinski fakultet Maribor – Divis 0:2

Grupa B:

RRiF – BBA 0:4

BBA – Medicinski fakultet Tuzla 0:3

RRiF – Medicinski fakultet Tuzla 1:4

Devojke

Grupa B:

SIND – FON 3:0

SIND – Veterinarski fakultet 3:0

Veterinarski fakultet – FON 1:2

Četvrtfinala

Medicinski fakultet Tuzla – Medicinski fakultet Maribor 2:2 (1:2)

Divis – BBA 5:0

Pripremili Ilija Ilić i Petar Čolić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUNIADA: Prvi dan takmičenja u odbojci
Naredni tekstUNIADA (ODBOJKA): Istorijsko zlato za Medicinski fakultet!
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.