Triler završnica u polufinalu pripala matematičarkama

643

Košarkašice Matematičkog fakulteta savladale su ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 36:35 (6:6, 16:5, 9:12, 5:12) u polufinalnoj utakmic iLige studenata Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u ekipi Matematičkog fakulteta bila je Trišovićeva sa 14 poena, koju je pratila Jovičićeva sa ubačenih 8 poena. Iz redova Mašinskog fakulteta dvocifrena je bila Marina Radović sa postignutih 18 poena.

Finalni dan USSB

Matematičarke su meč otvorile promašajima za tri poena i faulom nad Radovićevom koja je bila polovična sa linije slobodnih bacanja i tako postigla prvi poen. Trišovićeva i Jovičićeva su bile precizne sa linije penala i tako svoj fakultet povele u vođstvo. Glavno oružje matematičarki u ovom meču bio je šut za tri, međutim, u prvoj deonici precizna je bila samo Trišovićeva koja je nakon dvojke Jovičićeve uzvratila pogotkom izvan linije 6,75. Prva četvrtina završena je rezultatom 6:6.

Sastavi timova
Matematički fakultet Mašinski fakultet
3 Kljajić T. 8 Trišović M.
5 Radović Maja 6 Filipović S.
6 Vasiljević S 13 Kureš J.
7 Popović K 4 Medenica J.
9 Radović Marina 5 Dukić I.
11 Milić M. 10 Popović V.
12 Antić J. 7 Ristić N.
15 Petronijević J. 14 Radojević J.
16 Jovičić N. 11 Todorović K.
14 Glišić J. 15 Jovičić Đ.
34 Rosić M. 9 Đorđević S.
66 Ivanović S.

Drugi kvartal obeležio je precizan šut matematičarki za tri poena. U šutu za tri bila je precizna Trišovićeva koju je pratila Radojevićeva. Na drugoj strani, Mašinac je postigao samo pet poena i to u prvoj polovini druge deonice. U listu strelaca upisala se Maja Radović šutom sa poludistance, dok su Marina Radović i Ivanovićeva bile precizne sa linije penala. Matematičarke su u potpunosti kontrolisale igru u nastavku meča, usledile su dve trojke Trišovićeve i po jedna Ristićeve i Dukićeve. Poluvreme je završeno vođstvom matematičarki od 11 poena (22:11).

Na početku trećeg kvartala ošarkašice Matematičkog fakulteta nastavile su da uvećavaju prednost. Prve poene su postigle Jovičićeva i Radojevićeva sa poludistance, dok je za tri bila precizna Trišovićeva. Za ekipu Mašinskog fakulteta produžen je loš šuterski period, a prve poene u ovoj deonici postigla je Marina Radović sa linije slobodnih bacanja. U nastavku treće deonice, nakon dva poena Ristićeve usledio je prazan hod matematičarki, koji se nastavio i u poslednjoj deonici. Sa druge strane, Mašinac je započeo nešto organizovaniju igru koju je otvorila Radovićeva svojom trojkom. Treća deonica završena je rezultatom 31:23.

Tokom četvrte četvrtine košarkašice Mašinskog fakulteta su igrale značajno agresivnije, na samo tri poena zaostatka došle su zahvaljujući poenima Radovićeve koja je ponovo pogodila trojku i Rosićeve koja je sa poludistance upisala svoje prve poene. Seriju promašaja matematičarki prekinula je Jovičićeva pogodivši za dva. Usledio je pad koncentracije košarkašica matematičkog fakulteta, protivnik je to iskoristio i došao do pola koša razlike.Usamom finišu Jovičićeva je bila precizna izvan linije 6,75 dok je i Radovićeva uzvratila sa tri poena za ekipu Mašinskog fakulteta. Ekipa Mašinskog fakulteta je u poslednjoj deonici upisala 12 poena, ali nedovoljno za pobedu koju je odneo Matematički fakultet rezultatom 36:35.

Statistika
Matematički fakultet Mašinski fakultet
Poeni 36 35
Šut za 1p 4/10 10/20
Šut za 2p 4/15 8/31
Šut za 3p 8/27 3/11
Defanzivni skokovi 15 15
Ofanzivni skokovi 8 15
Asistencije
Blokade 1 0
Izgubljene lopte 9 14
Ukradene lopte 6 6

Košarkašica Matematičkog fakulteta Ristićeva istakla je da su u utakmicu ušle veoma motivisane znajući da je protivnik veoma dobar. „Očekivali smo borbu i nadamo se da je utakmica bila lepa za gledanje jer i nama je bilo lepo igrati ovakav meč. Bila je ovo veoma tesna utakmica, pobedile smo samo sa pola koša iako smo vodile gotovo ceo meč. Svaka čast protivnicama, a za nas ovo nije moglo lepše da se završi“, zaključila je Ristićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB