Trijumfalni start FON-a

1569

Odbojkaši Fakulteta organizacionih nauka su u uvodnom kolu Prvenstva studenata Beograda koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda, trijumfovali protiv ekipe Vojne akademije rezultatom 2:0 (25:21, 25:11). U redovima pobedničkog tima istakli su se Vereš sa 13 i Rašić sa devet poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Teodorović sa šest.

Finalni dan USSB

Vojna akademija je dobro otvorila meč i poenima Teodorovića imala je početnu prednost od 3:1. Nakon toga usledila je igra poen za poen. Ni jedna ekipa nije dozvoljavala seriju protivnika. Dubokim smeč servisima Vereša FON nije dozvolio Vojnoj da organizuje miran napad, bez primoranog dizanja iz dubine terena. Uspeli su „vojnici“ da naprave rezultatsku razliku nakon što je Latinović izblokirao primača FON-a Trifunovića (10:6). I nakon tog događaja ispostavilo se na kraju da je na terenu postojala samo jedna ekipa koja će diktirati tempo do svoje pobede. „Fonovci“ su napravili seriju 12:5, u tom intervalu smenjivali su se poeni Rašića iz zone četiri i Vereša sa korekcije. Uspeli su momci iz Vojne akademije da zadrže priključak i ostanu na minus dva poena, ali nažalost po njih ništa više od toga nisu mogli. Set je okončan kada se u mrežu „upecao“ blok momaka u belim dresovima, a rezultat na semaforu je glasio – 25:21.


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Vojna akademija
6    Trifunović F. 1    Latinović A.
9    Vereš M. 2   Teodorović B.
12  Resimić N. 4   Tomić M.
13  Rašić A. 5   Čolović F.
17  Paravinja P. 6   Ristić A.
21  Paravinja N. 9   Đokić P.
12 Čakić Đ.
17 Sekulovski S. (L)
18 Bjelić M.        (L)
Na početku drugog seta momci iz Jove Ilića napravili su seriju 6:1, najviše zahvaljujući dobrim napadima iz zone četiri i greškama protivnika. Najbolji poenteri na ovom meču Rašić i Vereš su postepeno povećavali prednost, pa je pri rezultatu 13:4 Vojna akademija bila primorana da zatraži tajm-aut. To nije poremetilo prvotimce FON-a koji su bili odlučni da ovaj susret završe u dva seta. U režiji Trifunovića došli su do serije poena i povećali prednost na 20:8. Kraj meča obeležile su servis greške na obe strane, da bi konačan rezultat drugog seta, 25:11, postavili momci iz Vojne greškom iz igre.
Statistika
Fakultet organizacionih nauka Vojna akademija
Poeni iz igre 25 12
Greške iz igre 10 12
As servisi 6 0
Servis greške 9 6
Poeni iz bloka 1 1
Kapiten i dizač Fakulteta organizacionih nauka Nenad Paravinja, istakao je da je, pre svega, srećan što su se vratili na odbojkaške terene. „Jako dugo nismo igrali, ni trenirali, jednostavno nismo imali ni gde ni kada, nismo igrali u punom sastavu, ali sam srećan zbog trijumfa. Jako je lepo vratiti se na teren, nadam se da neće liga dolaziti u dalje komplikacije u budućnosti i da ćemo svi ostati zdravi, ipak je to najbitnije“, zaključio je Paravinja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB