TMF ubedljivo do novih poena

294

Odbojkašice Tehnološko-metalurškog faklteta savladale su koleginice Šumarskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:12, 25:15) u okviru petog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ilićeva sa postignutih 11 poena, dok je sa druge strane najistaknutija bila Tomićeva sa 7.

Finalni dan USSB

 

Dvojni blok Stojanovićeve i Petrovićeve označio je početak ovog meča. Međutim u nastavku igre odbojkašice Šumarskog fakulteta su napravile niz grešaka zbog kojih je rezultat bio 8:3. Na servisu je precizna bila Ilićeva sa 5 pogođenih as servisa. TMF je brzo stekao prednost pa je ekipa crno-zelenih zatražila tajm-aut pri rezultatu 17:5. Niz grešaka obe ekipe prekinula je Petrovićeva blokom sa sredine a kasnije i uspešno realizovanim tempom. Do kraja prvog dela susreta na servisu su bile precizne Jovanovićeva i Miletićeva. Prvi set je završen rezultatom 25:12.

Sastav timova
TMF Šumarski fakultet
2 Jovanović M. 7 Vuković N.
12 Tomić T. 13 Radović M.
3 Parežanović A. 5 Petrović I.
9 Ilić Lj. 11 Tomić V.
4 Blagojević J. 10 Stojanović S.
7 Miletić J. 9 Kavljanac K.
8 Koprivić K.
5 Dinović M.

Drugi set počeo je poentiranjem Petrovićeve sa sredine. Igralo se poen za poen sve do rezultata 5:5 kada je Miletićeva realizovala visoku loptu tehničara. Snažan smeč Ilićeve po dijagonali i prvi tempo  Jovanovićeve doneli su TMF-u četiri poena prednosti i primorali su Šumarski fakultet da uzme kratak predah pri rezultatu 11:5. Kratka pauza nije poremetila Ilićevu koja je odservirala jos jedan as na susretu. Odbojkašice TMF-a su igru nastavile skoro bez greške i sa uspešno realizovanim napadima za 21:9. Međutim, momentum je prešao na stranu Šumarskog fakulteta koji je u nastavku manje grešio. Tomićevu nije sprečio blok da napravi seriju od pet poena, pratile su je Petrovićeva i Stojanovićeva preciznim servisom za 21:14. Ubrzo su odbojkašice u crno-beloj garnituri vratile svoj tempo igre i utakmica je završena poentiranjem Koprvićeve za 25:15.

Teodora Tomić, odbojkašica TMF-a nije krila zadovoljstvo nakon ostvarene pobede. „Protivnik se borio ali smo se i mi borile, zadovoljna sam našom igrom. Lepo sam se osećala dok smo igrali, atmosfera na terenu je bila pozitivna i timskog duha“, izjavila je Tomićeva.

Statistika
TMF Šumarski fakultet
Poeni iz igre 17 10
Greške iz igre 11 15
As servis 13 1
Servis greške 3 4
Poeni iz bloka 1 2

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJoš jedna pobeda TMF-a
Naredni tekstOdbojka: Rezultati 5. kola Lige Univerziteta u Beogradu
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Trenirala sam odbojku sedam godina i sport je oduvek bio veliki deo mog zivota, tako se rodila i želja za sportskim novinarstvom.