TMF trijumfovao posle velike borbe

837

Košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta savladali su kolege sa Filozofskog fakulteta rezultatom 67:53 (14:15, 14:12, 26:11, 13:15) u okviru trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu. Meč odigran u hali “Radivoj Korać” prelomljen je u trećoj četvrtini nakon velike borbe u prvom poluvremenu.

Finalni dan USSB

 

Filozofi su furiozno ušli u ovaj meč i nakon par minuta poveli sa 9:3. Šapić je pogodio nakon ofanzivnog skoka, a u sledećem napadu je bio precizani van linije 6,75 nakon asistencije Mraovića. Na to se nadovezaoVujatović prodorom i ukradenom loptom koju je u kontri pretvorio u zakucavanje. Na drugoj strani je Milosavljević pariraodalekometnim hicima. Pri vođstvu filozofa od 10:5, Mitrović je vezao sedam poena za TMF i doneo im prvu prednost na utakmici. Uzvratio je Stojnić trojkom, a nakon pogođenih bacanja Mraovića sa jedne, i Milosavljevića sa druge strane, rezultat je iznosio 15:14 u korist Filozofskog fakulteta.

U većem delu druge četvrtine igralo se posed za posed, te su se ekipe stalno smenjivale u vođstvu. Vagner i Mitrović su pogađali iz reketa, a na drugoj strani su uzvraćali Vujatović  i Mraović sa linije za slobodna bacanja (18:17). TMF je uspeo da se odlepi na plus četiri nakon dobro uigranih akcija iz auta koje je rutinski rešavao Milosavljević (26:22). Uzvratili su Vujatović trojkom i Mraović nakon prodora, ali je na isteku četvrtine A.Nikolić posle ofanzivnog skoka doneo prednost od pola košaTMF-u 28:27.
Na početku treće deonice viđena je ista slika. Milosavljević i Nikolić su što posle prodora, što posle bacanja dovodili u prednost TMF, a filozofe su u igri održavali Mraović i Vujatović uz ogromnu podršku Stojnića čiji se uticaj ne može iskazati samo pukim brojkama. Pri rezultatu 34:34 desio se moždai ključan period ove utakmice. TMF je zaigrao presnig po celom parketu,  na šta filozofi nisu bili spremni. Usledila je serija 17:1 u korist TMF-a koji je većinu poena, mahom postizao iz kontri nakon ukradenih lopti. Pogađali su Milosavljević i Vagner, a nakon trojke Nikolića kojom je rezultat postavljen na 51:35, klupaTMF-a je morala biti opomenuta od strane sudija. Na drugoj strani je Trutić pogodio uz faul, ali je A.Nikolić, ponovo na isteku četvrtine, pogodio trojku iz ugla za 54:38.

Na početku treće deonice viđena je ista slika. Milosavljević i Nikolić su što posle prodora, što posle bacanja dovodili u prednost TMF, a filozofe su u igri održavali Mraović i Vujatović uz ogromnu podršku Stojnića čiji se uticaj ne može iskazati samo pukim brojkama. Pri rezultatu 34:34 desio se možda i ključan period ove utakmice. TMF je zaigrao presnig po celom parketu,  na šta filozofi nisu bili spremni. Usledila je serija 17:1 u korist TMF-a koji je većinu poena, mahom postizao iz kontri nakon ukradenih lopti. Pogađali su Milosavljević i Vagner, a nakon trojke Nikolića kojom je rezultat postavljen na 51:35, klupa TMF-a je morala biti opomenuta od strane sudija. Na drugoj strani je Trutić pogodio uz faul, ali je A.Nikolić, ponovo na isteku četvrtine, pogodiotrojku iz ugla za 54:38.

Sastavi timova
TMF Filozofski fakultet
2 Mitrović 4 Mraović
3 Milosavljević 5 Stojnić
1 Bojović 0 Trutić
5 Drobnjak 6 Grandov
6 Živanić 9 Milinković
8 A. Nikolić 10 Vujatović
10 Đokić 13 Šapić
13 Vagner 7 Đorđević
22 GavrilovićC
U poslednjem kvartalu filozofi su pokušavali velikim brojem šuteva sa distance da se vrate u meč, ali im to nije pošlo za rukom. Kao i tokom čitavog meča viđeno je pregršt faulova, pa je broj izvedenih slobodnih bacanja do stigao 41. Precizan sa linije penala bio je Gavrilović, a istom merom je uzvratio Mraović (56:40). Serijom 9:2 koju je predvodio Vagner, TMF je poveo sa 23 razlike i na dva minuta pred kraj pitanje pobednika je praktično bilorešeno (65:42). Uspeo je Grandov sa nekoliko prodora da smanji razliku, pa je konačan rezultat iznosio 67:53.
Statistika
TMF Filozofskifakultet
1 poen 14 11
2 poena 44 30
3 poena 9 12
Izgubljenelopte 8 19
Ukradenelopte 12 6
Ofanzivniskokovi 7 11
Defanzivniskokovi 21 23
Asistencije 11 9
Blokade 1 1
Najefikasniji igrač na meču bio je Milosavljević sa 21 poenom, od kojih je 12 postigao u trećoj četvrtini. Kod Filozofskog fakulteta se istakao Mraović sa 15 postignutih poena.

Organizator igre prošlogodišnjeg finaliste Aleksandar Nikolić, bio je zadovoljan izdanjem svog tima, uprkos sporijem po četku meča:“Počeli smo malo slabije utakmicu, kao što je rezultat i pokazivao. U drugom poluvremenu smo zaigrali malo bolju odbranu, zaigrali smo agresivnije na loptu što je i rezultovalo nešto većom razlikom. Na kraju smo mirno priveli utakmicu kraju. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje”, istakao je Nikolić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB