TMF sigurno do prve pobede u sezoni!

1193

Košarkaška ekipa Tehnološko-metalurškog fakulteta je pobedila ekipu Filološkog fakulteta rezultatom 75:48 (18:11, 39:21, 62:31, 75:48) u prvom kolu Lige Univerziteta u Beogradu. TMF je čuvao prednost čvrstom odbranom iz koje su protekli laki kontra napadi, nije dozvolio protivnicima da se približe ni u jednom trenutku. U ekipi Filološkog fakulteta najefikasniji je bio Nikola Đekić sa postignutih 20 poena, dok je u ekipi TMF-a Luka Milosavljević postigao 18 poena.

Finalni dan USSB

 

Ekipa Filološkog fakulteta je povela na početku utakmice sa dve teške završnice u prodoru (4:0) ali ubrzo su igrači TMF-a prešli u vođstvo jednom trojkom Milosavljevića i Mitrovićevim košem uz faul (14:6). Prva četvrtina je služila za uigravanje obe ekipe, a od početka se moglo videti da je TMF došao mnogo bolje pripremljen. Organizovanom igrom su postizali koševe iz reketa i iz prodora. Ekipa TMF-a je bila fizički dominantnija, koristila šanse iz kontranapada I organizovanom igrom gradila pozicije za šut (18:11).

Sastavi timova

TMF

Filološki fakultet

Milosavljević L. Mečanin L.
Bojović S. Simović P.
Stevanović A. Lazarević V.
Vagner M. Stojanov N.
Mitrović A. Đekić N.
Đokić A. Milovanović N.
Drobnjak A. Grujić N.
Gavrliović S. Ćupurdija L.
Drugu četvrtinu je TMF otvorio čvršćom igrom u odbrani, počeli su da pogađaju prodore i otvorene šuteve, što nisu u prvoj i tako ostvarili dodatnu prednost na kraju te deonice. Ekipa TMF-a je veći deo svojih poena u ovoj četvrtini postigla iz kontranapada i šutevima za tri poena Milosavljevića (28:19), dok je protivnička ekipa pokazala spremnost u reketu i iz prodora pogađala za 2 poena. (39:21).

Napad TMF-a najbolje je funkcionisao u trećoj četvrtini. TMF je nastavio u poenterskom ritmu a najraspoloženiji bio Stevanović sa postignutih 9 (52:27), dok ekipa Filološkog fakulteta nije mogla da ih uspori niti zaustavi. Filološki se držao koliko je mogao, trojkama su pokušavali da nuliraju poene TMF-a, ali su počeli polako da gube snagu i videla se razlika u fizičkoj spremi između dve ekipe (62:31).

Ekipa Filološkog fakulteta je najbolju igru pokazala u četvrtoj četvrtini – najviše su se držali šuta za tri poena, manje su išli na prodor, ali nisu uspeli da sustignu protivnike. Ekipa TMF-a je nastavila sa dobrom igrom u odbrani i tako povećala prednost do kraja utakmice (75:48).

Statistika

TMF

Filološki fakultet

Poeni     75      48
Šut za 1 poen     4/8     7/11
Šut za 2 poena   22/34    13/29
Šut za 3 poena    9/27    5/23
Ofanzivni skok     10       4
Defazivni     11       4
Asistencije     11       7
Blokade      5       2
Izgubljene lopte     12     16
Ukradene lopte      6       2

Kapiten TMF-a, Sergej Bojović, bio je zadovoljan konačnim rezultatom i podelio svoja očekivanja u nastavku sezone. „Dobra utakmica, prva četvrtina je bila gusta, posle smo se odlepili. Očekujem da ćemo još više da ginemo i da ćemo da osvojimo ovu ligu napokon“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilozofi bolji od pravnika posle produžetka
Naredni tekstRezultati prvog kola odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.