TMF jači od stomatologa

847

Košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta upisali su prvu pobedu u Ligi univerziteta u Beogradu. Oni su bili jači u duelu sa Stomatološkim fakultetom i slavili rezultatom 43:38(13:6;4:4;10:15;16:13). Dok je sa klupe dirigovao Đokić, na terenu su TMF do pobede vodili Juković sa 14 i Milovanović, koji je i ovo kolo kao i prethodna dva briljirao, sa ubačenih 12 poena. Sa druge strane najraspoloženiji  je bio Dubajić sa 10 poena.

Finalni dan USSB

Nakon uspešno obezbeđenog prvog napada stomatolozi nisu uspeli da postignu poene. Sa druge strane Juković nije oklevao, šutnuo je za tri poena i pogodio. Prve poene za Stomatološki fakultet postigao je Dubajić nakon uspešnog prodora. Tandem JukovićMilovanović postigao je 11 od ukupno 13 poena TMF-a u ovoj četvrtini. Do kraja prve deonice u šutu sa poludistance bili su precizni Đukić i Marković, a rezultat posle prvih osam minuta bio je 13:6 u korist pobedničke ekipe.

Tokom druge deonice viđena je izuzetno loša igra sa obe strane, što potvrđuje činjenica da su obe ekipe ubacile po svega 4 poena. Košarkaši obe ekipe forsirali su šut van linije 6.75, ali nijedna nije uspela da pogodi. Milovanović je jedini bio precizan u ovoj četvtini, jednom pod košem i dva puta sa linije za slobodna bacanja. Iz ekipe stomatologa opet je precizan bio Dubajić, a sem njega 2 poena ubacion je Esati. Prednost je i dalje bila na strani TMF-a, a rezultat na semaforu posle prvog poulvremena bio je 17:10.

TMF STOMATOLOŠKI FAKULTET
0   Milovanović O. 1 Manitašević T.
3   Milosavljević L. 7 Dubajić L.
5   Drobnjak A. 18 Marković N.
8   Nikolić A. 22 Stojnić P.
9   Juković U. 48 Đukić O.
13 Bojović S. 55 Kukolj O.
16 Priljeva S. 69 Esati A.
24 Kurćubić N. 76 Gazivoda A.
30 Marković U.

 

Drugo poluvreme otvorio je Marković uspešnim šutom sa poloudistance. U trećoj četvrtini ekipa Stomatološkog fakulteta zaigrala je agresivnije u odbrani, te protivnicima nije dozvoljavala lake poene. Sa druge strane stomatologe je krenuo šut, pa su u ovih osam minuta uspeli da u jednom momentu izjednače, ali su na kraju trećih osam minuta završili sa košom zaostatka. Činilo se da lopta nije „slušala“ košarkaše TMF-a, pa im je nekoliko puta za redom izlazila iz obruča. Juković je ubacio trojku i pogodio slobodno bacanje, dok je Milosavljević bio precizan u šutu sa poludistance. Kod stomatologa Dubajić je ubacio dve trojke, a Đukić dva puta bio precizan ispod koša.

Tokom poslednje deonice stomatolozi nisu uspeli da skupe dovoljno snage, preokrenu rezultat u svoju korist i zabeleže pobedu. TMF je pokazao karakter igrajući čvrstu odvranu, a lopta je opet počela da ih „sluša“. Pored Jukovića i Milovanovića koji su bili raspoloženi celu utakmicu, tokom poslednjih osam minuta razigrao se i Milosavljević pogodivši 8 od ukupno 16 poena Tehnološko-metalurškog fakulteta. upravo je on bio taj koji je šutom sa poludistance stavio tačku na ovaj meč, pa je ekipa TMF-a zasluženo slavila rezultatom 43:38.

Najzapaženiji pojedinac u poslednja tri kola i povratnik u ekipu TMF-a Ognjen Milovanović sumirao je utiske sa utakmice. „Energija nije bila na nekom zavidnom nivou. Uz neke bitne pogođene šuteve i uhvaćene defanzivne skokove, uspeli smo da privedemo utakmicu koliko-toliko mirno kraju i zabeležimo pobedu“, zaključio je Milovanović.

statistika

TMF STOMATOLOŠKI FAKULTET
Poeni 43 38
Šut za 1p 4/10 2/4
Šut za 2p 15/26 9/20
Šut za 3p 3/15 6/17
Ofanzivni skokovi 9 7
Defanzivni skokovi 23 17
Ukradene lopte 12 7
Izgubljene lopte 2 5
Asistencije 7 3
Blokade 1 /

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJoš jedna pobeda ETF-a
Naredni tekstKošarka: Rezultati četvrtog vikenda SUUB lige
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.