Tesna pobeda Bezbednosti

1142

Košarkaši Fakulteta bezbednosti savladali su kolege sa Medicinskog fakulteta rezultatom 40:38 (7:9, 10:8, 9:5, 14:16) u okviru petog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji akter meča bio je Stefan Tajić sa 16 postignutih poena. U poraženoj ekipi istakao se Filip Delić sa 10 recki kraj svog imena.

Finalni dan USSB

 

Početak meča nagoveštavao je znatno efikasniju utakmicu, s obzirom na to da su Tajića na jednoj, te Delića na drugoj strani bili veoma raspoloženi. Međutim, nakon nekoliko uvodnih minuta, obe ekipe su izgubile ritam, praveći veliki broj grešaka u organizaciji igre. Usled velikog broja faulova, poeni su mahom postizani sa linije za slobodna bacanja, a šut je počeo da izdaje igrače na obe strane parketa. Drugu četvrtinu obeležio je podjednako spor tempo, loš procenat šuta obe ekipe, te mnogo slobodnih bacanja, od kojih nekolicina nije iskorišćena. Veoma neefikasno poluvreme završeno je egalom (17:17), pa uprkos nedostatku poena, očekivala se velika borba u nastavku.


Sastavi timova
Medicinski fakultet                Fakultet bezbednosti
              2 Podmar. N.             1 Popović S.
              3 Nestorović A.             4 Banjević L.
              5 Mumin D.             7 Vukčević M.
              6 Tomić R.             8 Božičković L.
             10 Gajević A.             9 Stojčić F.
             11 Šuljagić U.            10 Marković P.
             12 Nenezić N.            11 Pejić V.
             13 Nađević Đ.            12 Andrić I.
             14 Delić F.            15 Tajić S.
             33 Možković F.            16 Marković Đ.
             66 Nedeljković Đ.            21 Dukić Đ.
             99 Tomić S.            34 Jović M.
Obostrana kriza se nije samo nastavila, već se i produbila na početku drugog poluvremena. Na prvi koš se čekalo pola četvrtine, a jedino je Tajić pokazivao konstantnu pretnju, koristeći odlično svoju leđnu tehniku. Nenezić i Šuljagić su sa druge strane pokušavali prodorima da održe priključak pred ulazak u poslednji kvartal. Tek u poslednjoj četvrtini su ekipe uhvatile šuterski ritam, te je meč dobio na dinamici. Možković je pogodio nekoliko šuteva i smanjio zaostatak, ali se na drugoj strani razigrao Stojčić, obezbedivši svojoj ekipi prednost od pet poena pred posednjih dvadesetak sekundi. Uspeo je Možković da pogodi trojku uz faul na pet sekundi pre kraja, bacanje je namerno promašio, ali su igrači Fakulteta bezbednosti došli do lopte, koju su ipak izgubili. Šut u poslednjoj sekundi sa pola terena ipak nije bio uspešan, iako je bilo veoma blizu te je meč završen pobedom bezbednosti 40:38.
Statistika
Medicinski fakultet Fakultet bezbednosti
1 poen 13/21 12/17
2 poena 8/22 11/23
3 poena 3/13 2/17
Izgubljene lopte 12 11
Ukradene lopte 7 6
Ofanzivni skokovi 4 9
Defanzivni skokovi 17 21
Asistencije 3 7
Blokade 1 2
Najefikasniji pojedinac meča Stefan Tajić bio je zadovoljan pobedom svog tima. “Utakmica je bila veoma neizvesna, borili smo se koliko smo mogli i uprkos nekoliko nedostataka, uspeli smo da pobedimo. Očekuje nas veoma važna utakmica sledeće nedelje i voleo bih da pobedimo jer bi m bilo veoma važno za prolaz dalje”, rekao je Tajić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnici teško do pobede protiv veterinara
Naredni tekstPustahija zakucao pobedu FSFV-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.