Tamara Dimitrijević: Ekipa FSFV-a odlično igra pod pritiskom

1851

Pet sezona futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja ne znaju za poraz. Krajem 2018. godine osvojile su titulu u Prvenstvu studentkinja koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda, a četiri meseca kasnije one su osvojile i titulu u Kupu studentkinja i tako nastavile niz nepobedivosti.

Finalni dan USSB

 

Prošle godine popularni Pingvini sa Košutnjaka su zamenili kapitena traku oko ruke stavila je Tamara Dimitrijević koja je na početku razgovora podelila sa nama svoje impresije nakon što je po prvi put podigla trofej namenjen šampionkama studentske lige.

“Utisci su odlični, pogotovo zato što sam prvi put na terenu u ulozi kapitena. Izuzetno sam zadovoljna i igrom i odnosima u ekipi, zato što znam da možemo bolje i jedva čekam da to i pokažemo”.

Tamara je po prvi put nastupala na takmičenjima koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda i istakla je da je veoma zadovoljna kako organizacijom Prvenstva, tako i organizacijom Kup takmičenja.

“S obzirom na to da sam u ekipi nepune dve godine tek ove sezone sam imala priliku da učestvujem u takmičenju USSB lige i moram reći da je organizacija zaista ispunila sva moja očekivanja. Organizacija na Kupu je kao i na prvenstvu bila zaista odlična”, naglašava Dimitrijevićeva, a otkrila nam je i šta misli o novom sistemu takmičenja u USSB Kupu: “Sistem mi se dopada, ali moram priznati da mi je draže kada su nam utakmice udaljenije jedna od druge, zbog iščekivanja verovatno jer onda imamo čemu da se radujemo tokom nedelje”.

Sve više devojaka se odlučuje da pokaže svoje veštine na petoparcu što je dovelo i do prijave znatno većeg broja fakulteta za takmičenje u USSB ligi. Upravo je utakmicu protiv debitantkinja u Prvenstvu, futsalerki Fakulteta veterinarske medicine, Tamara izdvojila kao najzahtevniju.

“Najteža utakmica bila je polufinalna protiv Veterinarske medicine. To je bila već druga ili treća utakmica kako igramo bez golmanke, ali ova je bila najteža od svih. Borile smo se dosta dugo da dodjemo do prednosti i kad smo to uradile protivnička ekipa nas je ubrzo stigla. Na kraju smo ipak potvrdile prednost i opravdale ulogu favorite”, objašnjava kapiten FSFV-a.

U finalu Lige, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja je igrao protiv veoma neugodne ekipe Vojne akademije. Ekipa sa Košutnjaka je bez većih problema privela utakmicu kraju i slavila je rezultatom 5:0 (2:0), a Dimitrijevićeva nam je otkrila i da li je očekivala neizvesniji finalni duel.

“Definitivno smo očekivale veći otpor, verovatno je to jedan od razloga zbog kog smo dobro kontrolisale igru. Od početka utakmice smo bile naoštrene na što bolju izvedbu”.


Futsalerke FSFV-a su ekipa koja godinama dominira studentskim petoparcem, a nas je zanimalo šta je ključ njihovog uspeha i kako se Tamara i njene saigračice nose sa ulogom favorita koja im se dodeljuje pre svakog takmičenja.

“Ne postoji recept za uspeh, a uz timski rad, trud i zalaganje titulu pobednika ponosno nosimo već petu sezonu i u tom duhu planiramo da nastavimo”, jasna je Dimitrijevićeva koja dodaje da im epitet favorita imponije: “Vrlo smo srećne zbog toga, svaka od nas zajedno i individualno trenira da bi bila najbolja i da bi dala sto posto od sebe na terenu. Naravno pritisak je ogroman kada svi od nas očekuju pobedu, ali kako se pokazalo u finalu dobro podnosimo pritisak.”

Tamara ističe da nije teško uklopiti sportske i akademske obaveze uzimajući u obzir da sve devojke studiraju kako bi jednog dana svoja sportska znanja prenosile drugima. Međutim, dodaje da bi volela da ona i njene saigračice pokažu svoje umeće i na turnirima van Srbije.

“Ime našeg fakulteta sve kaže. FSFV podržava većinu naših aktivnosti u sportu pa se nadamo da će prepoznati rad i kvalitet naše malo izmenjene, mlađe ekipe i da će nas uzeti u obzir za neko međunarodno takmičenje”.


Dimitrijevićeva naglašava da je razvoj ženskog futsala u Srbiji tek na početku, ali da se interesovanje povećava i da je od velike važnosti činjenica da okosnicu ženske futsal reprezentacije Srbije čine devojke koje igraju studentsku ligu.

“Značaj studentske lige je ogroman, ženska futsal reprezentacija Srbije se oformila sredinom prošle godine i većina ekipe čine studentkinje koje inače predstavljaju svoje fakultete na studentskim takmičenjema futsala”.

Za kraj razgovora Tamara nam je otkrila kako se osećala kada je preuzela kapitensku traku od jedne od legendica ženskog futsala Barbare Izgarević.

“Biti igrač u Barbarinoj ekipi i igrati rame uz rame sa igračem kao što je ona je samo po sebi veliki ponos za bilo koga iz ekipe, a kamoli preuzeti traku od takvog kapitena. Pritisak je bio neverovatan ali na svu sreću uz dobru ekipu i dobre ljude oko sebe sve može da se savlada”.

Ova devojka bila je i na širem spisku futsal reprezentacije Srbije za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a i danas aktivno trenira sa ostalim reprezentativka i čeka priliku da zaigra u dresu sa državnim grbom. Dok ne dođe do tog momenta ona će zajedno sa ostalim saigračicama iz fakultetske ekipe nastaviti da dominira na studentskom petoparcu i da oduševljava ljubitelje studentskog futsala.

FOTO: Privatna arhiva

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB