Sunce, plaža i odbojka – savršeno leto

556

odbojka na pesku 2Leto je pred vratima, a samim tim i početak sezone sve popularnije odbojke na pesku. Druga polovina jula meseca je rezervisana za jedan specijalan događaj. Naime, ove godine Novi Sad ima tu čast da bude domaćin Evropskog prvenstva i Kontinentalnog kupa koji predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre mladih.

Finalni dan USSB

Ove sezone kod nas će se odigrati deset turnira. Prvo takmičenje je već održano, od 21. Do 23. juna u Novom Sadu, dok je poslednje dešavanje ove kalendarske godine finale nacionalnog prvenstva 28.avgusta u Beogradu.

odbojka na pesku 3

 Jedna od naših najboljih odbojkašica je Nina Škarić. Ona se bavi odbojkom na pesku već četiri godine i ove sezone će učestvovati na svih deset turnira koji se organizuju u našoj zemlji. Nastupaće u paru sa Natašom Ševarikom, kao i prethodne godine.

Nina nam je otkrila šta sve mora da se usaglasi da bi par bio uspešan:
Da bi sa nekim mogao da igraš na pesku i imaš uspeha u tome, moraš pre svega dobro da poznaješ tu osobu. Da bi se došlo do dobrog rezultata, veoma je bitna komunikacija između saigračica kako u terenu tako i van njega. Tako da uz odbojkaške kvalitete, drugarstvo je najbitnije-dodaje Škarićeva.

Očekivanja pred start sezone su kod nje veoma velika, s obzirom na uspešnu prethodnu godinu:

Nataša i ja očekujemo da će ova sezona biti jos uspešnija za nas. Na svakom turniru ćemo ici na osvajanje prvog mesta. Nadamo se samo da će nas zdravlje poslužiti, jer ćemo samo tako moći da pruzimo naš maksimum-izjavila je Nina.

odbojka na pesku 1

S obzirom na to da se većina igrača odbojke na pesku inače profesionalno bavi dvoranskom odbojkom, pitali smo Ninu šta je to sto čini ovaj sport posebnim, pa da oni sa lakoćom prelaze iz sale na pesak, uprkos tek završenoj napornoj sezoni:

Uvek jedva čekam da počne sezona odbojke na pesku. Pre svega zbog druženja. Treniranje i igranje na pesku uz jako sunce pružaju neko posebno zadovoljstvo. Lepa je pomisao da sve zavisi isključivo od tebe i tvoje partnerke. Jednostavno, to za mene predstavlja uživanje-rekla je za kraj Nina.

Kalendar takmičenja:
21-23. jun Novi sad
28-30. jun Bačka Palanka
5-7. jul Aranđelovac
12-14. jul Užice
16-20. jul Evropski šampionat – Novi Sad Masters
19-20. jul Kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – Novi Sad
26-28. jul Bač
2-4. avgust Veliko gradište
9-11. avgust Kanjiža
 16-18. avgust Temerin
 23-25. avgust Kraljevo
 28-31. avgust Finale nacionalnog prvenstva – Beograd

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPotpuno nepotrebne informacije iz sveta sporta
Naredni tekstSvečano otvene jubilarne 50. Međurepubličke omladinske sportske igre
Student sam Fakulteta političkih nauka. Životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Danas je retka mogućnost da se čovek bavi onim što voli, ali se nadam da sam na dobrom putu da u tome uspem. Trenirala sam odbojku devet godina pa odatle moja ljubav prema sportu. Otvorena sam, komunikativna, spremna za saradnju sa ljudima, tako da ako vas nesto zanima slobodno pitajte!Moji tekstovi