Studentski sport, glavna tema sastanka u Varšavi

297

Nakon godinu i po dana u glavnom gradu Poljske održan je sastanak projekta PRODUCE, na kome su pored predstavnika Sportindeksa i organizatora projekta EUSA, bili predstavnici partnerskih organizacija iz Poljske i Hrvatske.

Finalni dan USSB

Shodno projektu tema razgovora bila je rad sa mladim novinarima na studentskim sportskim takmičenjima, ali i prezentacija studentskog sporta u medijima. Dogovor organizacija je da se finalni događaj održi u Zagrebu 27.novembra.

Iz logističkih i tematskih razloga u pitanju je bio dupli sastanak, jer su pored organizacija na projektu PRODUCE bili prisutne i organizacije na drugom projektu UNI4S koji takođe ima za cilj predstavljanje studentskog sporta u medijima.

Diskusija je bila obogaćena predstavljanjem rada univerzitetskih sportskih saveza Holandije, Poljske, ali i lokalnih organizacija u gradovima Varšavi i Ljubljani i korišćenje digitalnih medija za promociju sopstvenog rada.

Povod zašto je glavni grad Poljske izabran za domaćina ova dva sastanka je takmičenje brucoša Varsovijada koja se već 58. godina tradiocionalno održava na Dan nezavisnosti Poljske, 11. novembra.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRektorski trijatlon u Varšavi
Naredni tekstSportindeks u potrazi za novim članovima – dobro došli!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.