Studentska trka “UniRace2022” u maju na Zlatiboru

320

Predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno da deo studentskih sportskih manifestacija Univerziteta u Beogradu bude organizovan na Zlatiboru.

Finalni dan USSB

“Opština Čajetina će podržati dve značajne aktivnosti – Međunarodnu konferenciju o sportu i Trku sa preprekama “UniRace2022”. Na Zlatiboru se nalazi i studentsko odmaralište čiji su nekadašnji posetioci upravo najbolji promoteri Zlatibora”, rekao je Milan Stamatović i dodao da će najavljena trka doprineti popularizaciji sporta i uopšte zdravih navika kod mladih.

Profesorka Popović je rekla da “veruje da će se osim Univerziteta u Beogradu i svi ostali univerziteti u Srbiji opredeliti da daju veliki značaj zdravlju svojih studenata, i da će aktivnosti na Zlatiboru biti primer dobre prakse u smislu aktivnog odmora u prdelima Srbije sa izrazito zdravom prirodom. Ova situacija sa korona virusom je pokazala koliko je važno biti dobrog opšteg zdravlja da bi mogli da se nosimo sa izazovima koji su pred nama.”

Stamatović dodaje da je na Zlatiboru počela izgradnja velikog sportskog kompleksa, čime će se stvoriti uslovi da naši mladi sportisti ostanu u Srbiji. “Zahvalni smo Sportskom udruženju Univerziteta u Beogradu što je prepoznao ovo što radimo, što će nam svakako pomoći u razvoju Zlatibora kao turističke destinacije prve kategorije”, zaključio je Stamatović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstAleksandar Bošnjak – “Odbojka zaslužuje više pažnje”
Naredni tekstOdložena SUUB liga do daljeg
Student sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.