Student fest zvanično može da počne!

768

Svečanom ceremonijom u zgradi Geozavoda, 5. oktobra otvoren je Student fest. Ova manifestacija obuhvata veliki broj sportskih, kulturnih, naučnih događaja i namenjena je svim studentima glavnog grada.

Finalni dan USSB

Na samom početku reč je pripala zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću. „Imate tu sreću da ste na početku svoje životne karijere, da ćete biti u gradu koji je ponovo postao centar ovog dela Evrope. Ovde ćete moći da napredujete, ostvarite svoje snove, napravite svoje profesionalne karijere. Pred vama će biti puno izazova. Verovatno neće sve uvek biti lepo, biće i uspona i padova, ali verujte sebi i sledite viziju. Ne samo viziju šta možete da postanete i postignete, već i šta možete da učinite za svoje društvo, Srbiju i Beograd. Imate pred sobom primer trgovca Luke Ćelovića, koji je sve što je postigao ostavio Univerzitetu jer je verovao da na taj način ulaže u mlađe generacije i budućnost svoje zemlje. Razmišljajte šta možete da vratite svom narodu i svojoj zemlji, jer kada prođe život samo ostaje to što ste uradili, istakao je Vesić.

Tamara Perić, predsednica Studentske unije Fakulteta političkih nauka, zahvalila se svima koji su omogućili da se ovaj festival organizuje. „Pre svega, volela bih da se zahvalim gradu Beogradu i gospodinu zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću što su prepoznali potencijal ovog događaja. Takođe, zahvalila bih se i svim našim kolegama sa Fakulteta bezbednosti, MEF-a, Poljoprivrednog i Mašinskog fakulteta. Najveću zahvalnost bih uputila članovima Studentske unije, bez kojih ovaj događaj neće ni moći da se realizuje.

Objasnila je i kako se rodila ideja za ovaj projekat. Festival je nastao potpuno spontano, kao i svaka studentska priča. Hteli smo da pokažemo šta mi možemo da učinimo ovom gradu, kako da doprinesemo i šta grad nudi za nas mlade. Nadam se da će se festival realizovati i sledeće godine u ovako pozitivnom duhu i da će biti još ljudi koji će biti zainteresovani da dođu“, rekla je Perićeva.

Stipendisti Fondacije za mlade talente grada Beograda svojim muzičkim nastupima upotpunili su ovaj događaj.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB