Stomatolozi prvi put u finalu

809

Odbojkaši Stomatološkog fakulteta uspeli su da obezbede prolazak u finale Lige Univerziteta u Beogradu nakon utakmice protiv ETF-a. Stomatolozi su slavili rezultatom 2:0 (25:17, 25:20). Najefikasniji u redovima pobednika bili su Božović i Krdžević B. sa po 9 poena, dok su se sa druge strane istakli srednji blokeri ETF-a, Spasojević sa 7 i Stojiljković sa 6 poena.

Finalni dan USSB

 

Stomatološki fakultet sigurno je zaigrao na startu ovog susreta i uz greške protivnika brzo došao na 7:3. Za ETF su uspešno napadali Stojiljković i Tanasković, dok su sa druge strane precizni bili Božović, Dragičević i Krdžović A. Tanasković i Vinčić probili su blok stomatologa i rezultatski uspeli da im se približe (15:13). Božović je nakon precizne dijagonale upisao dva asa i seriju prekinuo servis greškom. Prvi set obeležile su greške poput pecanja na mreži ili prelaza linije devetog metra obe ekipe. Kraj prvog seta igre označila je duga dijagonala Krdžovića A. i na pauzu se otišlo rezultatom 25:17.

Sastav ekipe
Stomatološki fakultet ETF
4 Ostojić M. 1 Stojiljković N.
6 Krdžević B. 4 Vinčić V.
8 Zimović M. 5 Siljegović T.
9 Krdžević A. 6 Vuković Đ.
10 Dragićević M. 8 Spasojević V.
14 Vukosavljević A. 9 Ratković A.
15 Košutić V. 11 Biorac J.
18 Božović M. 12 Tanasković A.
13 Popović Đ.
16 Pejić N.
18 Dinić S.

Drugi set otvorio je Stomatološki fakultet napravivši seriju od 5:0. Krdžević B. je uspešno napadao u tri navrata. Usledio je dvojni blok Dragićević –  Krdžević B. i  još jedna kratka dijagonala. Poentirali su Tanasković i Siljegović za ETF, dok je Spasojević nakon brzog napada sa sredine udružio snage u bloku sa Ratkovićem smanjivši razliku na 8:6. Nove poene Stomatološkom fakultetu doneo je Božović napadima iz zone četiri. Spasojević je upisao svoj prvi as na susretu, a pratili su ga Pejić i Stojiljković uspešnim poentiranjem 14:13. ETF je pružio veći otpor u drugom setu i uspešno su poentirali igrači obe ekipe do rezultata 22:19. Uz dve greške odbojkaša ETF-a i asom Zimovića Stomatološki fakultet je odneo pobedu i plasirao se u finale Lige Univerziteta u Beogradu gde će se susresti sa odbojkašima FSFV-a.

Kapiten Stomatološkog fakulteta ,Momir Božović sumirao je utiske nakon meča. “Pobedili su nas u grupi i očekivali smo težak meč, ali još jednom se ispostavilo tačno ono nepisano pravilo da ko pobedi u grupi obično bude eliminisan u nokaut fazi, na našu sreću to se i ostvarilo. Nadam se da ćemo u finalu pokazati svoj maksimum, neće biti lako jer nismo favoriti ali nadamo se što boljem rezultatu. Igraćemo bez pritiska, mi smo naš cilj ostvarili, osvojili smo istorijsku medalju prvu u istoriji našeg fakulteta i na to smo ponosni”, zaključio je Božović.

Statistika
Stomatološki fakultet ETF
Poeni iz igre 23 20
Greške iz igre           7 14
As servisi 6 1
Servis greške 5 3
Poeni iz bloka 4 4

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstZavršena studentska stonoteniska liga
Naredni tekstFSFV U FINALU!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Trenirala sam odbojku sedam godina i sport je oduvek bio veliki deo mog zivota, tako se rodila i želja za sportskim novinarstvom.