Stomatološki fakultet ubedljivo do pobede

1499

Košarkaši Stomatološkog fakulteta savladali su kolege sa Arhitektonskog fakulteta rezultatom 82:31 (19:9, 19:13, 27:7, 17:2) u okviru sedmog kola Lige Univerziteta u Beogradu i na taj način zadržali šanse za plasman u nokaut fazu.

Finalni dan USSB

 

Arhitektura je započela ovaj meč poenima sa slobodnih bacanja što se ispostavilo kao njihovo jedino vođstvo jer su ubrzo Kukolj i Milić uspeli da preokrenu rezultat nakon poena iz kontri (6 : 3). Nastavio je Milić da poentira nakon ofanzivnih skokva, a pridružio mu se i Đurković silovitim prodorima. Na drugoj strani, istakao se Dimitrije Milić umešnim reakcijama u protivničkom reketu (13:9). Jovanović i Gazivoda su bili precizni sa poludistance i doneli svom timu prednost od deset poena na kraju prve deonice.


Sastavi timova
Stomatološki fakultet Arhitektonski fakultet
Gazivoda Simović
Kukolj Stanković
Dubajić Milić
Milić Gašić
Perišić Dragović
Lazić Popović
Jovanović
Đurković
Tešić
Marković
Bošnjović
Drugu četvrtinu je trojkom otvorio Jovanović, ali je odgovor stigao u vidu Simovićevog prodora i pogođenih slobodnih bacanja. D. Milić je nastavio da pravi probleme Stomatolozima ofanzivnim skokom, ali su Lazić i Đurković održavali dvocifrenu razliku (28:15). Dubajić se u nastavku razigrao i pogodio dve trojke, a pratio ga je Jovanović pogađajući sa vrha kapice. Popović je prodorima na drugoj strani uspeo da razliku smanji na minus 16 pred kraj prvog poluvremena (38:22).

Početak drugog poluvremena će igrači Arhitektonskog fakulteta poželeti brzo da zaborave, s obzirom da su u prvih osam napada izgubili sedam lopti koje su sve do jedne pretvarane u poene ekipe Stomatološkog fakulteta. Prednjačili su Gazivoda i Dubajić koji su povećali razliku na 31 poen (53:22). Uspevali su Simović i Popović da postignu par koševa, mahom posle ofanzivnih skokova, ali se sa druge strane razigrao U. Milić i rezultat je predulazak u poslednjikvartaliznosio 65:29.

U poslednjoj deonici su Stomatolozi mirno priveli meč kraju pruživši šansu i nekim igračima sa manjom minutažom. Pogađali su Tešić i Bošnjović posle kontri, dok igrači Arhitektonskog fakulteta, kojih je na utakmicu stiglo tek šest, ophrvani umorom nisu uspeli da smanje već popriličnu razliku (72:29). Dubajić je pogodiojošnekolikošuteva, nadovezao se i Bošnjović, a jedine poene za Arhitekturu u ovoj četvrtini postigao je Simović. Na kraju 82:31 u korist Stomatološkog fakulteta.

Statistika
Stomatološkifakultet Arhitektonskifakultet
1 poen 3 6
2 poena 52 22
3 poena 27 3
Izgubljenelopte 5 14
Ukradenelopte 12 4
Ofanzivniskokovi 9 9
Defanzivniskokovi 26 14
Asistencije 21 4
Blokade 1 1
Najefikasniji akter ovog susreta bio je Luka Dubajić sa 15 postignutih poena. Kod poraženih se istakao Marko Simović sa 13 recki kraj svog imena.

“Okipa je dobro odigrala, uz sjajnu atmosferu koja nas prati već dugo. Bili smo veoma uštimani i zadovoljan sam pobedom. Očekujem još bolje partije u nastavku”, istakao je Luka Dubajić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJoš jedan pehar za FON-osvojen je Kup!
Naredni tekstDvocifrena Plećaš srušila učiteljice!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.