Srpski skijaši završili učešće na Univerzijadi

2325

Zimska Univerzijada u Krasnojarsku završena je za predstavnike Srbije u alpskom skijanju. Našu zemlju u alpskom skijanju u muškoj konkurenciji predstavljali su Mihajlo Đorđević, student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i višegodišnji državni šampion koji je zauzeo 55. mesto i student Arhitektonskog fakulteta Rastko Blagojević, osvojivši 51. poziciju. U ženskoj konkurenciji takmiči se Viktorija Bolješić, takođe studentkinja Arhitektonskog fakulteta. Našim predstavnicima ovo je bilo prvo učešće na ovom velikom takmičenju.

Finalni dan USSB

 

Trener srpskih skijaša Ljubiša Ignjatović pohvalno je govorio o reprezentativcima neše zemlje. „Oni od malena treniraju alpsko skijanje, a sada je došlo vreme za učešće na Univerzijadi. Ova deca su prepoznata kao reprezentativci, jer nas najbolje reprezentuju“, rekao je Ignjatović.

Na padinama skijaškog centra „ Bobrovij log“,  Mihajlo Đorđević zauzeo je 55. mesto sa 4,51 sekundu zaostatka dok je Rastko Blagojević zauzeo 51. mesto sa 3,83 sekunde zaostatka. Viktorija Bolješić je imala nešto bolji plasman i zauzela 35. mesto sa zaostatkom 3,80 sekundi.

Rastko Blagojević je istakao da je na krajnji rezultat uticalo nešto što nije bilo u njihovoj moći. “Nismo mogli da postignemo ocekivane rezultate jer nismo mogli da ponesemo svu neophodnu opremu. U pratnji smo imali samo jednog trenera, ozbiljni timovi imaju po nekoliko trenera i servisere za pripremu skija što bitno utiče na krajnji rezultat.“ Izuzev rezultata, takmičari su zadovoljni organizacijom i takmičenjem i nadaju se boljem uspehu na sledećoj Univerzijadi. “Organizacija je bila odlična, sa velikim merama bezbednosti. Naš tim je bio najmlađi, svi smo prva godina. Ozbiljnije rezultate očekujemo na narednoj Univerzijadi“ , rekao je Blagojević.

Mihajlo Đorđević je po završetku  takmičenja podelio svoje utiske o Univerzijadi, ali i govorio o svojim planovima u budućnosti. “Utisci su super, drago mi sto su mene izabrali da učestvujem na tako prestižnom takmičenju gde sam predstavljao svoju državu i fakultet. Nastup je bio dobar, imao sam nekoliko grešaka, ali sam zadovoljan. Organizacija je bila super, bili smo smešteni u selu sa ostalim predstavnicima. Sada me očekuje Državno prvenstvo na Staroj planini, a posle toga me očekuju trke u Crnoj Gori gde ću završiti sa svojim nastupima ove sezone. Potom ću napraviti pauzu, a slede mi pripreme u Austriji”, rekao je Đorđević.

Muški deo tima morao je da se vrati ranije sa takmičenja zbog predstojećeg državnog prvenstva koje će se održati 08.03. na Staroj planini, dok će Viktorija Bolješić nastupati 7. marta u veleslalomu i 10. marta u slalomu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomisti lako sa oslabljenim arhitektama
Naredni tekstETF bolji od TMF-a posle neizvesnog meča
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.