Srećko Lisinac – Na nama je da damo maksimum u svakom meču

829

Odbojkaška seniorska reprezentacija Srbije trenutno je u fazi priprema za predstojeći turnir Svetske lige, ali i za Evropsko prvenstvo koje će se u septembru ove godine igrati u Danskoj i Poljskoj, a na kome orlovi brane zlato. Na spisku selektora Kolakovića našao i se veliki broj mladih igrača od kojih se, sa razlogom, očekuje da nastave uspešnu tradiciju. Tim povodom sa nama je razgovarao Srećko Lisinac, dvadesetjednogodišnji srednji bloker koji je nacionalni dres nosio i prošle godine.

Finalni dan USSB

Iako je odbojkom počeo da se bavi tek sa 16 godina, Lisinac je veoma brzo napredovao i nakon samo dve godine igranja za kraljevačku Ribnicu, zaigrao je u jednoj od najjačih evropskih liga. Lisinac je postao novi član poljskog odbojkaškog kluba Belhatov, koji ga je prosledio na pozajmicu u Čestahovi.

aO uslovima igranja u Poljskoj Lisinac je imao samo reči hvale:

U Poljskoj je odbojka dosta praćena i samim tim mnogo su veća ulaganja u taj sport nego kod nas. Svakako da bih želeo da nastavim karijeru tamo, privikao sam se na njihov način igranja i baš bi mi odgovaralo da nastavim tamo, ali koliko će mi se to ispuniti videću u narednom periodu.“

Iako ima mnogo razloga da bude ponosan na ono što je do sada učinio, smatra da je njegov najveći uspeh:

…debitovanje u seniorskoj reprezentaciji Srbije i sama činjenica da se nalazim u tom krugu najboljih naših odbojkaša, da se sa njima družim i treniram, upravo time se najviše i ponosim…

Nakon povlačenja iz reprezentacije legendi ovog sporta, na teren su stupile mlade snage. Iako mlađe kategorije naše reprezentacije beleže značajne rezultete, prelazak iz jedne u drugu selekciju donosi mnoge promene.

Do podmlađivanja uvek mora doći, koliko je to dobro ili loše pokazaće naredna takmičenja, mada uz nas mlađe tu su i iskusniji igrači uz koje napredujemo i od kojih dosta naučimo.

Prvo zvanično takmičenje na kome će naša reprezentacija učestvovati ove godine jeste Svetska liga. Plavi će snage odmeriti sa nekim od najjačih svetskih reprezentacija. O plasmanu na završni turnir, koji predstavlja i glavni ispit pred Evropsko prvenstvo, mladi srednji bloker je rekao:

Mnogo toga treba da se poklopi da bi se naša reprezentacija plasirala na završni turnir Svetske lige. Sve ekipe iz grupe su veoma jake i dosta će zavisiti od rezultata drugih ekipa iz grupe. Na nama je da damo maksimumu u svakom meču i probamo svakog da pobedimo.b

Da veliki talenat ovog momka  prate i velike ambicije potvrdio nam je odgovorom na pitanje koji su ciljevi koje želi da dostigne u karijeri:

Najviše bih voleo kada bih mogao da osvojim sva moguća odličja koja postoje u ovom sportu, ali naravno da bih bio prezadovoljan ukoliko osvojim deo onoga što su igrajući osvojili braća Grbić, Ivan Miljković i ostali naši bivši reprezentativci.

Ako se po jutru dan poznaje, uspesi neće izostati.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB