Srdanović odveo Singi u finale

342

Futsaleri Univerziteta Singidunum pobedom nad ekipom Fakulteta veterinarske medicine 5:3 (3:1), plasirali su se u finale lige USSB. Ekipu Singija do trijumfa su predvodili Stevanović sa dva pogotka a isto toliko dao je i Srdanović koji je upisao i dve asistencije. Oni u finalu očekuju pobednika meča između Vojne akademije i Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Fakultet veterinarske medicine
 1 Radenković M. Pavlović I.
 2 Okošanović M. Miletić J.
 6 Stevanović S. Rajković M.
 7 Đokić M. 4 Vukić M.
 8 Mićić D. 7 Đorđević S.
 9 Srdanović M. 8 Majstorović D.
 10 Todorović S. 9 Ivetić I.
 11 Arsić N. 10 Beraković M.
 17 Relić I. 14 Puzić U.
 22 Ranković F. 15 Gerasimović M.
Crnobrnja N. 24 Aksić Đ.
Finalni dan USSB

Obe ekipe oslabljene su ušle u ovaj polufinalni okršaj. U ekipi veterine nedostajao je Đerić, dok u protivničkom dresu nije bilo Jovanovića, zbog povrede. Uprkos tim problemima, Singidunum je krenuo motivisano od starta, najpre ih je predvodio Srdanović u napadu ali nije došlo do ranog vođstva. Veterina je u uvodnim minutima čekala u odbrani na grešku protivnika i u kontri preko Majstorovića došla do vođstva koje je preseklo ekipu Singija. Sa dobrim akcijama nastavio je Srdanović, a njemu se zatim priključio i Todorović, međutim, čvrtstom odbranom su veterinari držali tandem Srdanović-Todorović daleko od kaznenog prostora. Ipak, uspeo je Todorović da uputi šut, ali je Puzić izblokirao i povukao napad svoje ekipe. Usledila je ofanziva veterine, pre svih Berakovića i Majstorovića međutim Radenković je dobrim intervencijama uspeo da spreči veterinare da udvostruče vođstvo. A nakon toga je došlo do buđenje futsalera Singidunuma, povukao je Arsić i efektno šutirao, ali je Pavlović na golu Fakulteta veterinarske medicine bio siguran. Zatim je Srdanović bio na polovini veterine, ali je Ivetić uspeo da spreči njegov pokušaj šuta, a ubrzo je na drugoj polovini Puzić šutirao ali je Đokić izbacio loptu sa gol linije pa nije došlo do promene rezultata. Arsić je preuzeo odgovornost i organizovao napade Singija, a Srdanović je dodao do Stevanovića, koji je anulirao prednost veterine efektnim šutom, 1:1. Ubrzo je i Srdanović došao do pogotka, nakon gužve u kaznenom prostoru golmana Pavlovića, plasirao je loptu u praznu mrežu i preokrenuo rezultat, 2:1. Već u sledećem napadu, brzonogi Srdanović je, odličnim prodorom, od svog gola do protivničkog kaznenog prostora, a zatim i fintom prevario odbranu veterine za potpuni preokret, 3:1. U poslednjem minutu, nakon još jednog prekršaja futsalera Singija, Gerasimović je imao šansu da vrati rezultatsku neizvesnost, ali je penal odbranio Radenković, pa su pri rezultatu 3:1 ekipe otišle na kraću pauzu.

Već početkom drugog dela, igrači ekipe sa Voždovca su došli do novog pogotka, na asistenciju Todorovića, Stevanović je pogodio praznu mrežu veterine za 4:1. Majstorović je i dalje bio najkonkretniji u napadu veterinara, ali nedovoljno precizan, uzvratio je Arsić, ali je šutirao u golmana, pa su Beraković i Majstorović ponovo krenuli u ofanzivu ka golu Radenkovića i ostavili dovoljno prostora u svojoj odbrani protivničkim napadačima. Srdanović i Arsić su to odlično iskoristili i nakon kornera i asistencije Srdanovića Arsiću koji je na stativi sačekao pas i savladao Pavlovića za 5:1. U nastavku je ekipa Singidunuma promenila golmana, umesto odličnog Radenkovića, branio je Crnobrnja. Upravo je novi golman Univerziteta sprečio kontru Majstorovića a zatim i šut Berakovića, a zatim je i Arsić bio dobar u odbrani i izbacio loptu sa gol linije. Srdanović je nastavio sa dobrim šutevima, ali se i ovog puta istakao Pavlović. U završnici je tim Singija igrao u kombinovanom sastavu, što su Puzić i Gerasimović koristili i bili u prilici da smanje prednost Singidunuma, ali je Crnobrnja iskusno čuvao svoj gol. Došli su veterinari do nove šanse, u kontri je Rajković asistirao Đorđeviću, koji je uspeo da smanji zaostatak, a minut kasnije je nakon Puzićeve asistencije došao do novog pogotka, ali je prednost Singija i dalje bila na snazi, 5:3. Do kraja je bilo manje od dva minuta, i uprkos pokušajima Majstorovića, igrači Singidunuma su priveli meč kraju pri rezultatu 5:3.

Kapiten Univerziteta Singidunum, Milan Srdanović istakao je da ih je presekao brzi gol.

“Mnogo lakša utakmica nego što smo očekivali. Posle prvog gola smo se opustili, videli smo da možemo da dobijemo utakmicu i rešili smo to kao i što smo se i dogovorili. Očiglemo je da smo bili bolji protivnik tokom 90%  trajanja meča, ali nisu se predavali do poslednjeg minuta i to mi se sviđa. U finalu će biti mnogo ozbiljije, ali nadamo se da ćemo završiti kao i svaku do sada i da ćemo i ovu sezonu završiti  bez poraza, i pre penala, ne volim da dođe do toga”, rekao je Srdanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB