Sportindeks prima nove članove, budi deo našeg tima!

2445

Početak je težak, izazovi plaše
Rešenja neće biti, na dnu vinske flaše
Novinar ne može i neće biti svako
Doći do tog zvanja, ipak, nije lako

Finalni dan USSB

 

Novinar bez prakse, to je mitsko biće
Rekao je Kapor, uz poneko piće
Sportindeks je odgovor, ako pitanje je kako
Jer, za radnim iskustvom, u potrazi je svako

Biti sportski novinar, za mnoge je san
Mnogi kažu lako ćeš, k’o dlanom o dlan
Lako nije ništa, što imalo vredi
Sportindeks ce pomoći, u svemu sto sledi

Intervjui, izveštaji, izbor pregršt tema
Talenat je bitan, ali volji ravne nema
Ako ljubavi za sportom u tvom srcu ima
Budi i ti deo Sportindeksovog tima

 

Povodom početka školske, a samim tim i takmičarske godine, Sportindeks otvara konkurs za prijem novih članova.
Sportindeks je već godinama polazna tačka za mnoge mlade, sportske novinare koji su svoje prve korake napravili u studenstkim danima, stičući preko potrebno znanje i iskustvo.
Osnove pisanja novinarskih formi, pisanje tekstova na engleskom jeziku, upoznavanje načina na koji funkcioniše jedna redakcija, kao i mnogo novih prijateljstava sastavni su deo rada na našem portalu.

Svoje talente možete iskaziti i radom na društvenim mrežama, pisanjem intervjua, te pojavljivanjem na malom ekranu u vidu emisije koja se emituje na našem YouTube kanalu.
Već godinama, naši novinari izveštavaju sa najznačajnijih domaćih, ali i međunarodnih, studentskih takmičenja, što je pravi raritet uzimajući u obzir regionalnu, ali i evropsku medijsku scenu.
Mnogi novinari poput Bojana Marinkovića, Aleksandre Radivojević, Ivane Salapure (Sportklub), Aleksandre Stojković (Sportifico) i mnogih drugih su trenutno zaposleni na nekim od najprestižnijih domaćih portala, televizijskih kuća, te štampanih medija, a iskustvo stečeno u Sportindeksu bilo im je od velike koristi u izgradnji karijere.

Imajući u vidu Evropske univerzitetske igre koje će se naredne godine održati u Beogradu, naši novinari biće u prilici da se uvere kakav je osećaj biti deo jednog prestižnog, sportskog događaja.
Pozivaju se svi studenti prve i druge godine fakulteta koji žele da se usavršavaju, steknu osnovna znanja i nauče nešto novo, da nam se pridruže, obogate naš kolektiv, te iskristališu sebe kao budućeg sportskog novinara.

Prijavljivanje je dostupno putem imejl adrese: urednik@sportindeks.rs  konkurs počinje 18. oktobra i traje do 6. novembra.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUNIADA po treći put u Beogradu!
Naredni tekstBesplatni trenažno-rekreativni programi USSB-a i ove godine!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.