Singidunum hrabro ka Prvoj ligi!

354

Košarkaši Univerziteta Singidunum napravili su ogroman korak ka plasmanu u Prvu ligu savladavši u nedelju uveče Visoku školu ICT ubedljivim rezultatom 42:57!
U meču koji je bio nabijen intezitetom, Singidunum protiv izuzetno dobro organizovane ekipe odneo pobedu u visokom stilu, a kao centralna figura se ponovo istakao Riboškić, igrač sa brojem 5.

Finalni dan USSB

Pred sasvim pristojnim brojem gledalaca, u prvoj četvrtini kao da su oba tima odmeravala snage, jer bi na poene jedne ekipe, druga uzvratila jednako efikasno. Istakli su se Riboškić, koji je bio pravi lider, najbolji strelac i asistent svoje ekipe sa jedne, a sa drruge strane jednako agilni Milenković. Na petominutni odmor otišlo se sa rezultatom 15:16 u korist ekipe Singidunuma.

U drugoj četvrtini obe ekipe su ubacile po 13 poena. Istakao se i visoki centar Singidunuma Silađi, koji je uneo sigurnost u skoku, što je možda nedostajalo njegovoj ekipi u prvoj četvrtini. Takođe, ubacio je i jednu trojku kojom je poravnao rezultat – 28 : 29 za Singidunum.

Drugo poluvreme donelo je dominaciju igrača Singidunuma, koji su organizovanom i uigranom timskom igrom bodovno prilično odmakli, a sa druge strane je ICT Milenković gurao i nije dozvoljavao igračima da im klonu glave. Prekidao je protivničke napade, razigravao svoj tim, ali to nije bilo dovoljno da se timski duh Singidunuma nadigra.

Na kraju, rezultat koji svakako dosta odgovara Singidunumu – 42 : 57. Igrač utakmice bez sumnje bio je Riboškić, koji će biti jedan od najzaslužnijih za eventualni plasman njegove ekipe u viši rang.

Ivan Radisavljević

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSojović penalima pogurao Matematički
Naredni tekstMilenković za nastavak sna o prvoj ligi
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.