Sara Tufegdžić – studentski sport dobra zamena za profesionalni

535

Studentkinja prve godine Stomatološkog fakulteta Sara Tufegdžić, otkrila je za naš portal kako je pored svih obaveza uspela da svoju ljubav prema odbojci i dalje uvećava. Ljubav prema ovom sportu pokazivala je još od malena, ali je zbog obaveza na fakultetu prestala da trenira. Utehu je pronašla u studenstkom sportu.

Finalni dan USSB

 

“Odbojku sam trenirala od četvrtog razreda osnovne škole do prošle godine, dok nisam upisala fakultet. Zbog obaveza na fakultetu morala sam da prestanem sa treniranjem. Međutim, kada sam krenula ma fakultet prijavila sam se za odbojkašku sekciju, i odigrala celu sezonu.”

Sve svoje uspehe dostigla je sa pozicije tehničar, a sami počeci bili su još u zidovima osnovne škole u malom mestu Ugrinovci.

Počela sam da treniram tokom osnovne škole. Moje drugarice su trenirale i tako prateći njihove treninge, privuklo je i mene da počnem da se bavim odbojkom. Istovremeno sam igrala i folklor, ali sam to ubrzo prestala i shvatila da me odbojka ispunjava. Nakon dve godine treniranja u osnovnoj školi, pozvali su me da pređem u selekciju, pristala sam i ostala deset godina u AS klubu Batajnica.”

Kako kroz život, tako i kroz sport postoje razni usponi i padovi. Svoje prve uspehe koje će zauvek pamtiti podelila je sa nama.

“Kada sam prešla u Batajnicu, bile smo pretpionirke i igrale smo na turnirima  u Lazarevcu, Lajkovcu, Surčinu. Koji god turnir da smo odigrale osvojile smo ga. Takođe smo te godine igrale pretpionirsku Ligu Beograda i tamo smo osvojile medalje, to su prvi uspesi koje pamtim u odbojci. Ta godina predstavljala je za mene godinu uspeha.– rekla je Sara, koja je pored toga istakla i koji joi je period bio u najteži.

“Kada sam imala oko 15 godina, povredila sam koleno tokom treninga. Oslabio mi je ceo gornji mišić i  dva meseca sam išla na terapije, nisam mogla da stojim kako treba, a ni da treniram. Prve dve nedelje bez treninga su mi bile veoma teške, ali mi je ova situacija doprinela da postanem jača.”

Kako je čitav svet pogođen pandemijom virusa Covid-19, Sara nam je otkrila koliko je bilo teško vratiti se u kondiciju nakon karantina 2020. godine.

“Kada je bio karantin, uveliko sam se pripremala za prijemni ispit i jedva sam čekala da posle učenja odem na trening. Kao i svi sportisti i rekreativci, nekoliko meseci sam bila bez treninga, što mi je veoma teško palo. Kada je došlo do popuštanja mera, počeli smo da uvodimo treninge, koji su se uglavnom odvijali u prirodi. Međutim, taman kada smo počeli da se vraćamo u kondiciju sezona je bila završena, a  ja sam upisala fakultet i prestala da treniram. Nakon tolike pauze, kada sam uzela loptu bilo je čudno, kao da nikad ranije nisam igrala, ali verujem da ćemo uspeti da se vratimo na staro.”

Kako smo već naveli, Sara je prestala da trenira, ali je sebe pronašla u studentskom sportu. Prestanak profesionalnog bavljenja sportom,ne označava kraj njene odbojkaške karijere. Veoma je zadovoljna uspehom svoje ekipe i osvojenim četvrtim mestom okviru Lige Univerziteta u Beogradu, a od naredne sezone očekuje da će se ipak pokazati još bolje i da će osvojiti medalju.

Studentske utakmice su prošle odlično. Kada sam čula za Studentsku ligu nisam očekivala da će biti toliko jaka. Na fakultetu sam upoznala toliko ljudi koji su trenirali odbojku i baš kao ja prestali kada su upisali fakultet.  Napravili smo sjajnu ekipu. Imamo dosta kvalitetnih igračica i odigrali smo izuzetne utakmice. Na kraju smo bile četvrte. Daleko smo dogurale, ali skupljamo ekipu za narednu sezonu pa se nadam da ćemo osvojiti medalju. Očekujemo neke nove devojke od oktobra. Ove godine smo bile blizu, ali tek smo se okupile i upoznale, nadam boljem plasmanu naredne sezone.“ – istakla je Sara Tufegdžić za Sportindeks.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB