Saobraćajni slavio uprkos Košaninovih 46

713

Košarkaši Saobraćajnog fakulteta savladali su ekipu Filološkog fakulteta rezultatom 69:64 (12:13, 21:18, 17:13, 19:20) u okviru 11. kola Lige Univerziteta u Beogradu. Ubedljivo najefikasniji igrač susreta bio je Košanin sa 46 postignutih poena, dok se kod ekipe Saobraćajnog fakulteta istakao Pajić sa 17 postignutih poena.

Finalni dan USSB

 

Košanin je svoju simultanku započeo od prvog sudijskog podbacivanja postigavši sve poene svoje ekipe u prvoj četvrtini. Vezao je tri trojke i nagovestio najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone. Mrđa je na drugoj strani održavao svoju ekipu u igri pogocima za tri i ofanzivnim skokovima (9:5). Košanin je silovitim ulazima nastavio da muči odbranu saobraćajaca, ali je Mrđa imao spreman odgovor, pa je razlika na kraju prve deonice iznosila samo pola koša u korist filologa.

Sastavi timova
                        Saobraćajni fakultet                           Filološki fakultet
4  Milivojević 6   Košanin
5 Pejović 9   Lazarević
6  Damjanović 16 Mikić
7  Bendić 32 Beočanin
8  Stojanović 44 Milovanović
9  Dojčinović 33 Jovanović
10 Milošević
11 Mrđa
12 Košević
13 Radojević
14 Đokić
15 Pajić
Drugu četvrtinu su timski odlično započeli saobraćajci, oslonivši se na unutrašnju igru gde su dominirali Đokić i Košević. Uspeli su da preokrenu, ali je Košanin pogađao kako ulazima pored trojice protivnika, tako i šutevima sa osam metara. Kada su mu se pridružili Jovanović i Milovanović, filolozi su ponovo prešli u vođstvo (29:24). Uspeli su košarkaši Saobraćajnog fakulteta da, ipak dođu do prednosti pre kraja poluvremena nakon ofanzivnih skokova i poena Pajića (33:31).

U trećoj četvrtini ista slika. Košanin je pogađao sve što bi bacio ka košu, dok su se saobraćajci oslanjali na svoje visoke igrače, a prednjačili su Đokić i Pajić. Odbrana filologa prosto nije imala rešenje za Đokićev šut sa poludistance koji je doveo do savršenstva, a kojim je svojoj ekipi doneo prednost od osam poena (41:33). Usledila je nova serija Košanina koji je doneo izjednačenje, ali je koševima Pajića ekipa saobraćajaca uspela da dođe do prednosti pred ulazak u poslednju četvrtinu (50:44).

 

Pajić je nastavio u istom ritmu i u poslednjem kvartalu, gospodareći protivničkim reketom, a ekipa filologa nije imala snage za novi preokret s obzirom da se na utakmici pojavilo samo sedam igrača (58:50). Košanin je nastavio da podebljava svoje statističke kolone i održava svoju ekipu u igri, ali bez ozbiljnije podrške saigrača nije mogao do potpunog preokreta. Pajiću se pridružio i Milošević koji je odbio poslednji napad filologa i ostavio svoju ekipu u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Statistika
      Saobraćajni fakultet           Filološki fakultet
1 poen                       9/22                       7/11
2 poena                     21/35                     12/24
3 poena                       6/22                     11/26
Izgubljene lopte                       11                         10
Ukradene lopte                         7                           8
Ofanzivni skokovi                       15                         10
Defanzivni skokovi                       20                         15
Asistencije                       10                           7
Blokovi                         3                           2
Jedan od najzaslužnjih za pobedu saobraćajaca, Luka Đokić kratko je prokomentarisao igru svog tima.Čestitao bih protivnicima na borbi, ovo je za nas veoma bitna pobeda. Očekuje nas važna utakmica za prolaz i mislim da imamo šanse”, istakao je Đokić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinari na krilima Nedeljkovića do nove pobede
Naredni tekstMašinci rutinski protiv oslabljenog FPN-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.