Saobraćajni slavio posle neizvesne završnice

699

U trećem kolu Lige studenata univerziteta u Beogradu ekipa Saobraćajnog fakulteta slavila je nad ekipom Tehnološkometalurškog fakulteta rezultatom 63:60(17:15;14:17;15:10;14:21). Najzapaženiji igrač iz tabora pobedničke ekipe bio je Mrđa koji je ubacio 19 poena, dok su se na drugoj strani najviše istakli Milovanović sa 18 poena i Milosavljević koji je dodao 15.

Finalni dan USSB

 

Posle uspešno obezbeđenog prvog napada, Košević je ekipi Saobraćajnog fakulteta doneo prve poena. S druge strane Juković je posle prodora obezbedio ekipi TMF-a prva dva poena i nagovestio da utakmica neće biti laka. Saobraćajci su bili uporni u šutu van linije 6.75, a prvu trojku ubacio je Mrđa(7:5). Do kraja prve četvrtine, najzapaženiji potez bila je atraktivna asistencija Milovanovića pored trojice igrača Saobraćajnog fakulteta, a pod košem je bio spreman Drobnjak da uhvati loptu i zabeleži prve poene, dok su na drugoj strani sigurni u šutu bili Stojanović i Đokić(13:10). Tačku na prvu deonicu stavio je Milovanović uspešno realizovanim šutom sa polu distance i svojoj ekipi doneo dva poena prednosti.

Tokom drugih osam minuta ekipa Saobraćajnog fakulteta zaigrala je sigurnije u napadu i čvršće u odbrani, te sebi obezbedili minimalno vođsto na poluvremenu. Tandem Juković – Milosavljević ubacio je 8 poena, dok su Bojović i Milovanović bili sigurni van linije 6.75. na drugoj strani Đokić je vezao 4 poena, a posle dve vezane trojke Mrđe ekipa Saobraćajnog fakulteta na poluvreme je otišla sa minimalnom prednošću(31:32).

Tehnološko-metalurški fakultet Saobraćajni fakultet
3 Milosavljević L. 4 Lukanović Đ.
5 Drobnjak A. 5 Pejović N.
6 Juković U. 6 Topalović M.
8 Nikolić A. 7 Bendić O.
13 Bojović S. 8 Stojanović L.
14 Kurćubić N. 11 Mrđa R.
16 Priljeva S. 12 Košević S.
18 Savić M. 14 Đokić L.
23 Grgić V.
30 Kern D.
40 Mraković U.
66 Milovanović O.

Tokom treće deonice ekipa TMF-a igrala je agresivnije u odbrani, pa protivnicima nije dozvolila lake poene. Na taj način TMF-ovci vratili su prednost. U ovoj četvrtini za pobedničku ekipu 7 od ukupno 10 poena koliko su postigli, ubacio je Mrđa, dok su na drugoj strani razigrani opet bili Milosavljević, Bojović i Milovanović, pa je rezultat na semaforu posle trećih osam minuta bio 46:42 u korist Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Poslednja četvrtina apsolutno je rezultatski pripala Saobraćajnom fakultetu koja je ubacila 21 poen, a protivnike su uspeli da zadrže na 14 poena. Iz tabora pobednika opet je najzapaženiji bio Mrđa, a pored njega se istakao i Đokić. Na drugoj strani razigrani Milosavljević je postao tragičar nakon promašena oba slobodna bacanja i propuštene šanse za vođstvom. Tačku na ovaj susret stavio je Mrđa koji je oba puta bio precizan u šuta sa linije za slobodna bacanja, pa je ekipa Saobraćajnog fakulteta slavila rezultatom 63:60.

Košarkaš Saobraćajnog fakulteta i kapiten Rastko Mrđa sumirao je utiske nakon neizvesne utakmice. „Čestitao bih svojim saigračima na pametnoj igri. Pokazali smo da imamo kvalitet. Dve nedelje smo se spremali za ekipu TMF-a. Odlična borba, odlična podrška, to je pravi tim, to je Saobraćajni fakulteta“ rekao je vođa saobraćajaca.

Statistika
Tehnološko-metalurški fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni 60 63
Šut za 1p 6/11 10/20
Šut za 2p 12/20 16/27
Šut za 3p 10/30 7/21
Ofanzivni skokovi 18 23
Defanzivni skokovi 8 7
Ukradene lopte 8 5
Izgubljene lopte 1 4
Blokade 1 3
Asistencije 8 6

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB