Saobraćajni fakultet slavio u neizvesnoj utakmici

1215

U okviru trećeg kola odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu, Saobraćajni fakultet je slavio nad ekipom Farmaceutskog fakulteta rezultatom 2:1 (27:25;14:25;15:10). Najefikasniji na meču bio je Grujić sa postignutih 13 poena, od kojih je 6 osvojio u bloku.

Finalni dan USSB

Ekipa Farmaceutskog fakulteta bolje je otvorila meč, obezbedivši sebi prednost od 2:0. Murić je postigao prvi poen za Sobraćajni fakultet jakim smečom po bloku protivnika (2:1). Nastavila se odlična partija farmaceuta koji su čuvali svoju prednost sve dorezultata 6:6 kada je Čolakovic ispucao dugu paralelu obezbedivši svom timu izjednačenje. Odlično je funkcionisao dvojni blok Drobnjaka i Filipovića te je Saobraćajni fakultet prvi put stigao do rezultatske prednosti u ovom meču (7:6). Usledila je igra poen za poen koja je držala u neizvesnosti oba tima do samog kraja kada je kapiten farmaceuta Aškić napravio dve greške zaredom i na taj način obezbedio protivnicima osvajanje prvog seta (27:25).


Sastavi timova

Saobracajni fakultet

Farmaceutski fakultet

5      Čolaković M. 1      Blagojević N.
6      Stojanović S. 2      Grujić D.
7      Drobnjak J. 5      Arsić S.
9      Anđelković N. 8      Blagojević I.
13   Filipović J. 10    Aškić D.
20   Murić V. 11    Jevtić S.
2     Rafailović S. -libero 12    Rašić B.
18    Jevtić M.
6      Perić V. libero
Drugi set otvoren je kao i prvi, samo što je ovoga puta prednost od 2:0 bila na strani Saobraćajnog fakulteta. Kao u prethodnom setu, nastavila se igra poen za poen sve do servis greške Murića posle koje su farmaceuti napravili seriju od 5:0. U ekipi Farmaceutskog fakulteta sve je funkcionisalo: blok, napad i odbrana bili su na zavidnom nivou. Murić je ispucavanjem dve duge dijagonale obezbedio svojoj ekipi povratak u meč (10:7), ali ne zadugo. Farmaceuti su napravili prednost od 11 poena koju su držali do samog kraja seta i rešili ovaj set u svoju korist rezultatom 25:14.
Statistika
Statistika

Saobraćajni fakultet

Farmaceutski fakultet

Poeni iz igre 22 25
Poeni iz bloka 3 5
As servis 6 4
Servis greške 8 5
Greške iz igre 18 20
Ekipa Saobraćajnog faklteta je otvorila treći set istim rezultatom kao i prethodni i stekla je razliku koju jedo kraja seta samo povećavala(3:0). Došlo je do povrede Arsića u toku trećeg poena i na teren je izašao Miroslav Jevtić  te se ekipa farmaceuta trudila da pruzi  svoj maksimum kako bi osvojila treći set i obezbedila sebi pobedu. Taj maksimum ipak nije bio dovoljan, pa su igrači Saobraćajnog  fakulteta slavili rezultatom 15:10 nakon niza grešaka farmaceuta.

Kapiten Saobraćajnog  fakulteta Jovan Drobnjak, istakao je da je veliki broj starih stalnih igrača, koji su činili okosnicu tima otišlo i dodao kako su zadovoljni prvom pobedom. “Nama je cilj ove godine samo da uigravamo ekipu tj. mlade igrače, tako da smo zadovoljni. Moglo je bolje, 2:0 bio bi bolji rezultat, ali zadovoljni smo prvom pobedom I idemo dalje’’,  istakao je Drobnjak.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFon lako do novih bodova
Naredni tekstVojna akademija ubedljivo savladala MEF
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.