‘’Saobraćajci’’ teško do poena

444

U veoma neizvesnom meču ekipa Saobraćajnog fakulteta je savladala ekipu Bogoslovoskog fakulteta rezultatom 39 : 34.

Finalni dan USSB

Možda treba uzeti u obzir činjenicu da je Bogoslovski fakultet imao duplo manje igrača u rosteru, samo šest, dok je Saobraćajni imao 12, te da je na konačan ishod uticao umor Igrača Bogoslovskog fakulteta.

Prva četvrtina nije nam donela mnogo uzbuđenja, uz minimalne napore, ‘’Saobraćajci’’ su došli do četiri poena prednosti – 9:13. ‘’Bogoslovija’’ je imala problema u konsolidaciji i građenju napada. Napori Jankovića i Šukunde ostavili su ‘’Bogosloviju’’ u igri, ali već  tada se činilo da moraju odigrati izvan svojih mogućnosti da bi nadoknadili nedostatak ljudstva.

Delimično su u tome uspeli u drugoj četvrtini – ubacili su 11 poena, koliko i ekipa Saobraćajnog fakulteta, pa je rezultat tada bio 20:24. Šukunda je sa nekoliko trojki dao nadu svom timu da mogu do dobrog rezultata.

Treća četvrtina nije donela mnogo uzbuđenja. Mali broj postignutih koševa (9 za Saobraćajni, 5 za Bogosloviju), greške u predaji lopte i veliki broj promašaja je ono što je karakterisalo ovaj period igre. Činilo se da je sve gotovo, Saobraćajni fakultet je imao povoljan rezultat – 25:33.

Međutim, košarka ne bi bila to što jeste da se na tome završilo. Naime, ‘’Bogoslovija’’ je poslednjim atomima snage krenula u napad, kako bi barem ublažila poraz. Janković je dobro zamišljenim asistencijama i nekoliko efektnih skokova u napadu najviše zaslužan za agresivnu (koliko je to bilo moguće) igru ‘’Bogoslovije’’ u ovoj četvrtini.

Na kraju – pobeda Saobraćajnog fakulteta sa 39:34. Pitanje je da li bi ishod meča bio ovakav da je ‘’Bogoslovija’’ imala više igrača na raspolaganju.

Ivan Radisavljević

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNavijački dnevnik – “Samo tebi verni, samo tebi odani”
Naredni tekstSojović penalima pogurao Matematički
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.