Rukometaši Građevinskog lako savladali kolege sa FPN-a

748

Rukometaši Građevinskog fakulteta bez muke pobedili su rukometaše Fakulteta političkih nauka rezultatom 19:9 (9:3) u okviru petog kola lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji u ekipi Građevinskog fakulteta bili su Ilić i Matić sa po pet pogodaka, dok je u timu FPN-a Stojanović dao četiri gola.

Finalni dan USSB

Građevinari su utakmicu otvorili sa brza dva gola Matića i Derajića. Usledio je neverovatan lob Stojanovića iz kontre na drugoj strani terena. Rukometaši FPN-a su svoje redove u odbrani držali čvrsto i protivnik je teško dolazio do pozicije za šut sve do 10 minuta susreta. Nakon gola iz kontre Ilića igra političara se raspala. Nadovezali su građevinari još četiri gola preko Derajića, Ilića i Matića. Do poluvremena za FPN su pogađali još jednom Stojanović i Kranjc, dok je ostatak ekipe promašivao iz svih pozicija. Za građevinare golove su dali i Ivanović i Karajović i to obojica preko kontri. Političari su se loše vraćali tako da su rukometaši Građevinskog fakulteta imali prostora za kontre, a na poluvremenu je bilo 9:3 za građevinski.

Sastavi timova
Građevinski fakultet Fakultet političkih nauka
Ivanković 80 Kranjc 10
Milosavljević 81 Stanković 3
Vučković 33 Marić 9
Matić 5 Stojanović 7
Aćimović 30 Radivojević 33
Karajović 25 Milinković 15
Voštinić 77 Injac 69
Ilić 7
Derajić 3
Drugo poluvreme obe ekipe su nastavile u istom ritmu. Igru rukometaši FPN-a nisu popravili ni u kom aspektu, jedino se još Marić upisao u strelce. Napadi nisu bili organizovani ni uigrani, sve se svodilo na soliranje Marića i Kranjca. I kontre koje su imali posle ukradenih lopti nisu realizovali tako da su mogli očekivati samo poraz. Građevinari su nastavili da rešetaju gol Milinkovića. Da Milinković nije odlično branio poraz političara bio bi i ubedljiviji. Ilića i Matić su preko kontri dodali u svoju statistiku još par golova i time rešili pitanje pobednika. Na kraju rezultat je bio 19:9 za ekipu Građevinskog fakulteta.

 

Statistika
Statistika Građevinski fakultet Fakultet političkih nauka
Odbrane golmana 7 9
Ukradene lopte 1 3
Izgubljene lopte 3 3
Promašaji 3 7
Sedmerci 1 /
Isključenja 1 1
Crveni kartoni / /
Žuti kartoni / /

Filip Derajić, rukometaš građevine,  nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe. “Utakmica nije bila naročito dobra. Obaveze na fakultetu i sve ostalo nas je omelo. Nismo bili koncentrisani, ali hvala Bogu nisu bili ni oni. Oslabljeni smo isto koliko i oni, ali ovog puta smo bili bolji. Očekujem da na kraju prvenstva budemo prvi ili drugi”, istakao je Derajić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN rutinski do pobede
Naredni tekstRadulovićeva i Karadinovićeva same pobedile Farmaceutski fakultet
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.