Rudari od početka sezone uzeli stvari u svoje ruke

878

Košarkaši Rudarsko-geološkog fakutleta pobedili su košarkaše Poljoprivrednog fakulteta rezultatom 62:41 (20:8, 18:13, 16:10, 8:10) u okviru prvog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji na meču bio je Popović sa 21 poenom i šest skokova, pratio ga je Bogdanović sa 18 poena, pet asistencija i isto toliko ukradenih.

Finalni dan USSB

 

Od početka meča rudari su uspostavili svoj ritam igre. Bogdanović je bio dirigent na terenu, u napadu kao i u odbrani. Nakon prvih poena Popovića i Anušića, Bogdanović je uspeo tri puta za redom da ukrade loptu protivniku i da iznudi tehničku grešku nakon treće ukradene (12:5). Na strani Poljoprivrednog fakulteta, ekipa je bila oslabljena i sa manje igrača, što se odrazilo na početak utakmice i sam rezultat. Do kraja četvrtine su samo još Veličković i Hršak bili precizni, u prodoru i jednom sa linije za slobodna bacanja (20:8).

Druga četvrtina je bila najbolja za momke sa Poljoprivrednog fakulteta. Brzim izmenama su uspeli da se održe u utakmici i donekle pariraju rudarima. Veličković je bio precizan pri šutu za dva poena, nakon čega je ubrzo Mitić pogodio šut za tri poena, dok je Opačić bio dva puta precizan sa linije 6,75m. (24:19). Popović je predvodio rudare u ovoj četvrtini sa ukupno devet poena, dok je Bogdanović imao jedno atraktivno zakucavanje iz kontranapada (38:21).

Sastav timova
Rudarsko-geološki fakultet Poljoprivredni fakultet
9 Filipović R. 4 Hršak I.
10 Popović Lj. 6 Veličković N.
11 Jevremović M. 7 Todorović A.
12 Anušić L. 8 Vasić N.
14 Jovanović O. 9 Opačić
21 Nikić M. 11 Jović Đ.
29 Bogdanović M. 12 Mitić L.
42 Brajović D. 14 Božović L.

Košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta su konstatno povećavali prednost svoje ekipe, krasila ih je čvrsta odbrana sa dosta ukradenih lopti i borbom pod obručom. U trećoj četvrtini se razigrao i Anušić i uspešno vezao 5 poena, dok su Popvić i Bogdanović bili sigurni u napadu pri prodoru. Poljoprivrednici su se držali koliko su mogli, umor ih je stigao. Opačić je pogodio šut za tri poena, Hršak je vezao 4 poena, dva sa linije slobodnih bacanja i jedan šut sa poludistance, a Veličković je dodao faul koš (54:31).

Tempo igre u četvrtoj četvrtini je opao, rudari su se malo opustili, i pokušavali da budu kreativni sa dodavanjima, dok su se poljoprivrednici i dalje trudili da smanje razliku. Brajović je imao najviše poena u ovoj četvrtini, pogodivši šut za tri i dva poena, Anušić je dodao još jednu trojku. Hršak i Todorović su dodali po tri poena, dok su Mitić i Božović dodali po dva za konačan rezultat na utakmici (62:41).

Statistika
Rudarsko-geološki fakultet Poljoprivredni fakultet
Šut za 1 poen 4/11 7/9
Šut za 2 poena 20/30 8/28
Šut za 3 poena 6/25 6/20
Defanzivni skok 9 11
Ofanzivni skok 9 2
Asistencije 11 2
Ukradene 10 5
Izgubljene 9 13
Blokade 4 2

Plejmejker Rudarsko-geološkog fakulteta, Marko Bogdanović pohvalio je svoje saigrače, rekao da nisu bili kompletni ovog vikenda i dodao očekivanja za dalji tok takmičenja. „Mislimo da možemo da budemo prvi u grupi, i kolektivno da napadnemo prvo mesto u ligi ove godine“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN pobedom protiv Arhitektonskog otvorio novu sezonu
Naredni tekstETF ubedljiv protiv farmaceuta
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.