RGF savladao Medicinu

792

Košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta savladali su kolege sa Medicinskog fakulteta rezultatom 71:48 (25:13, 12:11, 17:15, 17:9) u okviru sedmog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Meč je odigran u hali “Radivoj Korać”.

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu su pogođenim trojkama otvorili Trklja sa jedne i V. Todorović sa druge strane.Usledili su poeni F. Todorovića posle ofanzivnog skoka, našta je Trklja odgovorio prodorom pa je rezultat bio poravnat 5:5. RGF je zatim vezao osam poena preko Anušića i F. Todorovića koji su koristili greške u organizaciji igre Medicinskog fakulteta (13:5). Uzvratio je Kozomara sa dva polaganja nakon asistencija Trklje, ali je RGF održavao razliku lakim poenima F. Todorovića i Anušića koje je maestralno proigravao Andrejević (18:10). Medicina je rano ušla u problem sa faulovima što su iskoristili Andrejević i Anušić da sa linije penala povećaju prednost (23:10).Jakovljević i Bošnjović uz polovičan učinak sa linije penala su smanjili rezultat, ali je Popović nakon ofanzivnog skoka vratio plus 12 svojoj ekipi (25:13).

Drugu deonicu je bolje otvorio Medicinski fakultet, te je nakon koševa Moškovića iz kontre i Kozomare posle ofanzivnog skoka, uz  pogođeno slobodno bacanje Nenezića, razlika smanjena na minus sedam (25:18). Već nakon nekoliko minuta je Medicina ispunila bonus, što je iskoristio Popović vezavši pet pogođenih bacanja (30:18). Razigrao se Trklja i uspeo da nakratko smanji razliku poenima posle oduzetih lopti (30:22). Međutim, mnoštvo grešaka u organizaciji napada uzrokovalo je sedam izgubljenih lopti koje su u kontrama u poene pretvarali Popović i Andrejević (35:22). Trklja je pogodio posle prodora, a na isteku poluvremena Andrejević je svojom petom asistencijom proigrao F. Todorovića za 37:24 na kraju prvog dela.


Sastavi timova
RGF Medicinski fakultet
2 Marić 4 Kozomara
3 Aleksandrov 6 Šuljagić
4 Todorović V. 7 Bošnjović
6 Popović 8 Jakovljević
9 Todorović F. 9 Joksimović
11 Jevremović 13 Nađević
12 Anušić 14 Nestorović
14 Andrejević 15 Mošković
23 Milić 5 Nenezić
11 Tomić
10 Munjas
12 Tabaković
Na početku treće četvrtine RGF je dodao gas i poveo sa do tada maksimalnih 24 razlike! Popović je pogađao posle kontakta i realizovao svako slobodno bacanje, a pratili su ga Andrejević pogođenom trojkom i F. Todorović nakon odlične igre leđima (50:26). Kada je izgledalo da će RGF bez većih problema privesti utakmicu kraju, probudili su se igrači Medicinskog fakulteta i zaigrali čvršću odbranu. Iznudli su par izgubljenih lopti koje je Bošnjović pretvarao u poene (50:35). Popović je pogodiotrojku i bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali su svom timu kakvu takvu nadu vratili Mošković i Nađević (54:39).

Mošković i Nađević su uspešnim prodorima otvorili poslednji kvartal, ali su F. Todorović i Anušić održavali razliku (57:44).Šuljagić je vezao tri poena i izgledalo je da Medicina može da se nada preokretu, ali ih je potpuno demoralisao V. Todorović trojkom iz ugla (60:47). Nakon toga je Medicinski fakultet potpuno stao i uspeo da pogodi još samo jedno slobodno bacanje do kraja meča. Sa druge strane su se razigrali V. Todorović i Popović i mirno priveli u takmicu kraju, postavivši konačnih 71:48.

Sastavi timova
RGF Medicinski fakultet
1 poen 21 6
2 poena 32 36
3 poena 18 6
Izgubljene lopte 10 14
Ukradene lopte 11 7
Ofanzivni skokovi 7 8
Defanzivni skokovi 23 20
Asistencije 12 11
Blokade 1 /
Najefikasniji na ovom susretu bio je Ljubo Popović sa 24 poena. Kod poražene ekipe se istakaoTrklja sa 11 recki kraj svog imena.

 

“Dobro smo igrali, počeli jako od samog starta i držali ritam tokom cele utakmice. Na kraju smo zasluženo pobedili. Očekujem prvo mesto ove godine”, istakao je LjuboPopović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStojanović u zadnjoj sekundi za pobedu FPN-a!
Naredni tekstNasmejane poljoprivrednice lako protiv TMF-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.