RGF pokazao pobednički mentalitet i slavio portiv Šumarskog

946

Odbojkašice Rudarsko-geološkog fakulteta savladale su koleginice sa Šumarskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:12, 22:25, 15:10) u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Petrovićeva sa 10 poena, dok se u poraženoj ekipi istakla Stojanovićeva sa devet postignutih poena.

Finalni dan USSB

 

Igračice RGF-a su odlično započele meč, napadima iz zone četiri, a prednjačila je Petrovićeva preciznom realizacijom. Umnogome su im pomogle i suparnice, koje su serijom grešaka na mreži od samog početka ušle u kontra ritam. Čak 14 grešaka su napravile odbojkašice Šumarskog fakulteta u prvom setu, a takvom igrom nisu mogle da pariraju raspoloženim protivnicama. Igralo se požrtvovano sa obe strane mreže, sa mnogo dugih i neizvesnih poena, koje je uglavnom osvajala ekipa RGF-a. Pri rezultatu 22:10, Milojkovićeva je povredila skočni zglob, te je morala da napusti igu, što je predstavljalo veliki hendikep za njenu ekipu u nastavku, s obzirom na to da nisu imali više rezervnih igračica. Prvi set je završen u korist RGF-a 25:12.

U drugom setu je do izražaja došlo odsustvo Milojkovićeve, što su igračice Šumarskog fakulteta iskoristile i došle do nešto osetnije prednosti. Antanasijevićeva se probudila i napadima iz zone četiri uspela da razmrda svoju ekipu. Prijem je služio obe ekipe, pa se serija dugih i neizvesnih poena nastavila, a ovoga puta su odbojkašice Šumarskog fakulteta izlazile kao pobednice iz većine njih. RGF je uspeo da se vrati u meč, pre svega realizacijom Colićeve, te da preokrene rezultat (22:20). Međutim, proradio je servis Stojanovićeve na drugoj strani, što je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima (25:22).

Sastavi timova
Rudarsko-geološki fakultet Šumarski fakultet
1 Petrović M. 1 Antanasijević N.
6 Colić T. 2 Ljubišić N.
8 Jovanović S. 3 Nikolić D.
9 Milojković Đ. 7 Vuković N.
10 Lale Lj. 9 Zec M.
11 Janković S. 10 Stojanović S.
 22 Mirkov N. 11 Tomić U.
12 Radović M.
Početak odlučujućeg seta igrao se po šablonu poen za poen. Servis je nastavio da služi Šumarski fakultet, ali je Colićeva na drugoj strani održavala svoju ekipu u igri. Pri rezultatu 6:6, igračice Šumarskog fakulteta napravile su novu seriju grešaka, sličnu onoj iz prvog seta, kojom su protivnicama dozvolile osetnije vođstvo (10:7). RGF nije uspeo da organizuje napade kojima bi zatvorio utakmicu, međutim, to im se nije obilo o glavu. Serijom od pet grešaka, mahom na mreži, Šumarski fakultet je zapečatio svoju sudbinu na ovom meču, a za neke naredne će morati značajno da popravi realizaciju. RGF je pokazao čeličnu volju i odličnu odbranu, uprkos velikom hendikepu koji ih je zadesio krajem prvog seta, te zasluženo slaviona ovom susretu (15:10).
Statistika
Statistika Rudarsko-geološki fakultet Šumarski fakultet
Poeni iz igre 26 18
Greške iz igre 14 26
As servisi 2 1
Servis greške 8 4
Poeni iz bloka 2 1
Colićeva je bila zadovoljna pristupom svoje ekipe na ovom meču. “Odigrale smo korektnu utakmicu, mada smo mogle i mnogo bolje, međutim, povredila nam se drugarica. Imale smo grešaka, kao i one, ali, s obzirom na to da je ovo prva pobeda, zadovoljna sam ishodom. U nastavku očekujem da ćemo se mi malo bolje organizovati i dolaziti na utakmice, pa će i rezultati doći”, istakla je Colićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF lako protiv FSFV-a
Naredni tekstETF pobedom izbio na drugo mesto grupe B
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.