Rezultati prvog izdanja turnira EuroCatalonia

1524

Euro Catalonia 2018 je prvo izdanje turnira, koji ima za cilj promovisanje i podsticanje studentskog sporta i poboljšanje saradnje između studenata iz različitih zemalja. Turnir su organizovali SportFON, gradsko veće Lloret de Mara i turistička agencija Rapsody travel.

Finalni dan USSB

 

Turnir je održan od 21. do 28. oktobra. EuroCatalonia je mesto sastanka različitih kultura, navika i obrazovanja. Baš ove razlike će ujediniti student sa različitih kontinenata i zemalja, i napraviti tradiciju koja će da traje. U sklopu turnira, student su imali priliku da se nadmeću u sedam sportova, među kojima su fudbal 7, futsal, odbojka, košarka, rukomet, čirliding i stoni tenis.

Ostvareni rezultati na turniru pokazuju da su naši predstavnici bili veoma uspešni. U muškom futsalu šampionski pehar odnela je ekipa FON-a, nakon boljeg izvođenja penala od kolega sa VIŠERA. U ženskoj odbojci prvo mesto je zauzela ekipaFarmacije koja je u borbi za zlato bila bolja od ekipe FON-a. U muškoj konkurenciji zlato je pripalo ekipi FON-a koja je sa 2:1 savladala ekipu VIŠERA. U rukometu zlatnu medalju su takođe osvojili momci sa FON-a. U muškoj košarci ponovo su najbolji bilistudenti FON-a. U borbi za pehar savladali su ekipu sa TMF-a, rezultatom 35:30. Turnir je obeležio i nastup čirlidersica FON-a. U stonom tenisu drugo mesto zauzela je ekipa Višera.

 

Lazar Glavinić ispred SportFON-a izjavio je da je vrlo zadovoljan kako je protekao turnir.  “Drago mi je štostojim ispred SportFON-a, i što mogu reći da smo ponovo bili najbolji na jednom međunarodnom turniru, nadam se da ćemo i narednih godina u sve jačoj konkurenciji ostvarivati iste rezultate. O samom turniru utisci su samo pozitivni. Ovo je bila prva godina i verujem da će turnir da dobije više nego pozitivnu ocenu. Sama organizacija bila je odlična, verovatno sa nekim manjim propustima, ali to treba shvatiti, jer je ovo prva godina. Trudili smo se da sve bude u najboljem redu. Očekujemo masovnost i sve veći kvalitet takmičenja na ovom turniru, pa će i organizacija isto biti sve bolja”, rekao je Glavinić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB