Raspoložen Tomić predvodio BAPUSS do nove pobede

2349

Košarkaši Beogradske akademija poslovnih umetničkih strukovnih studija pobedili su košarkaše sa Matematičkog fakulteta rezultatom 87:58 (14:20, 25:5, 28:21, 20:12) u okviru trećeg kola lige Univerzitetskog Sportskog Saveza Beograda. Najraspoloženiji na strani BAPUSS-a bio je Stefan Tomić sa 28 poena, a pratio ga je Dušan Stanojević sa dabl dabl učinkom od 12 poena i 11 asistencija, a na strani Matematičkog fakulteta izdvojio se Vladimir Stanković sa isto 28 poena.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina se igrala u sporijem ritmu dok je inicijativa bila na strani Matematičkog fakulteta, igračima je trebalo vremena da se ugiraju. Međutim, prvu četvrtinu je obeležio Kljajić koji je bio precizan četiri puta sa linije za 3 poena i ubacio 14 poena od ukupno 20 za svoju ekipu. A na drugoj strani u ekipi BAPUSS-a izdvojio se Tomić sa svojih 8 poena (20:14).

Sastavi timova
Matematički fakultet Beogradska akademija poslovnih umetničkih strukovnih studija
4 Kljajić A. 4 Stanojević D.
5 Stanković V. 6 Stanković P.
6 Pap P. 7 Tomić S.
11 Obradović M. 13 Tomašević R.
14 Smiljanić N. 17 Cvejić N.
15 Jeremić P. 24 Arsenić A.
25 Vasić N.

Druga četvrtina je bila sušta suprotnost prvoj. Inicijativa igre je bila na strani momaka BAPUSS-a, tempo igre je ubrzan,a igrači su se rastrčali, dok su matematičari pokušvali da drže korak sa njihovim tempom. Na startu su namestili malu seriju poena vezavši 8 poena iz kontranapada, Tomić je bio precizan dva puta, Stanojević i Cvejić po jednom (24:20). Do kraja četvtine uspeli su da nameste još jednu seriju poena, a precizni su bili Cevjić jednom sa linije za tri poena, Vasić je najviše sa svojih 7 poena i Stanojević sa svoja 4 poena. Matematičari su ovoj četvrtini postigli samo 5, među kojima su bili precizni Pap u prodoru i Jeremić sa poludistance (39:25).

 

Treća četvrtina je bila poenterski najbolja. Ekipe su se razigrale i počele da pogađaju šuteve sa svih strana. Pap je otvorio četvrtinu sa preciznim prodorom, a ubrzo je pogodio i dve trojke, i smanjio prednost protivnika (39:31). Igrači BAPSS-a su uspevali sebi ofanzivnim skokovima da obezbede dodatne napade, Vasić i Tomašević su bili najzaslužniji za to. Par minuta pred kraj četvrtine, usledila je igra poen za poen. Za matematičare je Kljalić opet istupio kada je najviše trebalo i u tom periodu pogodio tri šuta za tri poena, a pored njega upisao se i Obradović sa jednim preciznim zicerom. Na strani BAPUSS-a, Cvejić je bio precizan pri šutu za tri poena, Vasić je dodao još svoja četiri poena, dok je Tomić sa dva vezana kontranapada dodatno uvećao prednost svoje ekipe (67:46).

U četvrtoj četvrtini, matematičari su zbog manjka igrača na klupi bili prinuđeni na sporiji tempo igre, ali uz to su i dosta grešili pri prenosu lopte. Košarkaši BAPUSS-a su igrali rasterećeno, i sa dosta kontranapada. Utakmica se privodila kraju, a tačku na meč je stavio Tomić par minuta pred kraj meča, presečenim pasom i preciznim kontranapadom (87:58).

Statistika
Matematički fakultet BAPUSS
Šut za 1 poen 2/5 3/6
Šut za 2 poena 10/27 30/48
Šut za 3 poena 12/27 8/30
Defanzivni skokovi 5 5
Ofanzivni skokovi 6 12
Asistencije 12 23
Blokade 0 4
Izgubljene 17 2
Ukradene 1 6

Plejmejkeri ekipe Beogradske akademije poslovnih umetničkih strukovnih studija Pavle Stanković i Andrija Arsenić, pohvalili su protivnike, rekli da očekuju da osvoje ligu ove godine i dodali. „Pobedu posvećujemo treneru koji trenutno boluje od kovida-19 i želimo mu da što pre ozdravi“, zaključili su Stanković i Arsenić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsaleri MEF-a savladali UNION
Naredni tekstTrijumfalni start FON-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.