Radulovićeva i Karadinovićeva same pobedile Farmaceutski fakultet

950

Rukometašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su koleginice sa Farmaceutskog fakulteta rezultatom 18:17 (8:9) u okviru drugog kola lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnije u ekipi FON-a bile su Karadinovićeva sa 10 i Radulovićeva sa osam golova, dok se kod farmaceutkinja istakla Jelesijevićeva sa pet pogodaka.

Finalni dan USSB

U utakmicu obe ekipe ušle su nervozno zbog kašnjenja iz tehničkih razloga. Rukometašice FON-a bolje su započele ovaj susret i sa po dva gola Radulovićeve i Karadinovićeve stekle prednost od četiri pogotka. Tek na polovini prve deonice farmaceutkinje su zaigrale odbranu na pravi način i dale par golova uglavnom preko Širadovićeve i Jelesijevićeve. Teško su i jedne i druge dolazile do šanse za šut, pogotovo kroz sredinu. Karadinovićeva je nastavila u svom stilu da sa levom rukom teroriše gol Božićeve, koja je uspela i da interveniše u par navrata. Posle tajm-auta koji su zatražile, farmaceutkinje su vezale četiri gola preko Denićeve i Jelesijevićeve i tako preokrenule rezultat pred odlazak na pauzu. Na poluvremenu rezultat je bio 9:8 u korist rukometašica Farmaceutskog fakulteta.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Fakultet organizacionih nauka
Stanojević 4 Vasiljević 12
Jelesijević 5 Radulović 9
Andrejević 13 Karadinović 10
Kasanović 2 Mihajlović 13
Božić 1 Nikolić 3
Stanković 10 Krezović 7
Petrović 7 Ljubojević 4
Širadović 14 Dremović 14
Bjelobrk 12
Denić 11
Miletić 9
Farmaceutkinje su nastavile u istom ritmu posle pauze. Probudila se u napadu i Miletićeva sa dva gola. Ipak, rukometašice FON-a se nisu predavale, a Radulovićeva je golom posle finte dala svojoj ekipi energiju. Usledila su dva gola Karadinovićeve i potom još jedan Radulovićeve. Ove dve rukometašice same su nosile ekipu u napadu. U odbrani ceo tim je igrao disciplinovano i uvek do granice faula. Nastavile su lako da daju golove, dok su se farmaceutkinje za svaki gol pomučile. Kasanovićeva je uspela sa krila da u dva navrata postigne pogodak, dok su se Jelesijevićeva i Širadovićeva trudile da preko blokova zatresu mrežu. Rezultat je bio nerešen minut pre kraja kad je Božićeva skinula šut Karadinovićevoj i tako omogućila svojoj ekipi napada za pobedu. Na žalost farmaceutkinja Miletićeva nije uspela da iskoristi ovu šansu i time je dozvolila Karadinovićevoj kontru koju ona nije iskoristila jer je faulirana. Šutirala je i pogodila sa linije sedam metara Karadinovićeva i tako svojoj ekipi donela bitnu pobedu. Na kraju rezultat je bio 18:17 za rukometašice FON-a.
Statistika
Statistika Farmaceutski fakultet Fakultet organizacionih nauka
Odbrane golmana 5 6
Ukradene lopte 2 3
Izgubljene lopte 4 4
Promašaji 6 6
Sedmerci 2 1
Isključenja 2 2
Crveni kartoni / /
Žuti kartoni 1 1
Rukometašica FON-a Nataša Radulović bila je nezadovoljna organizacijom meča i grubom igrom protivnika.Utakmicom nisam zadovoljna zato što je utakmica kasnila i sve se to odrazilo na našu igru. Čestitam protivnicama na borbenosti ali ne mogu da kažem i na fer pleju. Mislim da ćemo se bolje spremiti za drugi deo prvenstva i nastaviti pobednički niz“, smatra Radulovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRukometaši Građevinskog lako savladali kolege sa FPN-a
Naredni tekstTMF lako protiv FASPERA
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.