Radmilović, Bjelica i Bogdanović nosile EKOF do pobede nad farmacijom

1359

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta savladale su tim Farmaceutskog fakulteta 2:0 (25:16, 25:20) u okviru lige Univerziteta u Beogradu. Prvi set su devojke sa EKOF-a dobile dosta ubedljivo, dok se Farmacija u drugom delu igre bolje organizovala i pružila veći otpor, što ipak nije bilo dovoljno za značajniji rezultat.

Finalni dan USSB

 

Uvodni minuti utakmice protekli su u boljoj igri EKOF-a. Bogdanovićeva je zabeležila as, dok je Bjelica bila udarna igla u napadu što je rezultovalo početnom prednošću 5:1. Loš početak meča je primorao klupu Farmaceutskog fakulteta na tajm-aut. U prvi mah se činilo da je ova pauza delovala na farmaceutkinje, međutim posle poena Lončar, Ekonomski fakultet vezuje šest poena i povećava na 11:2. Farma je na početku ovog meča imala dosta problema u napadu. Devojke iz ove ekipe su dosta promašivale i pecale se, a te greške nisu ostale nekažnjene. Ipak, iako su slabo otvorile meč, igračice Farmaceutskog uspevaju da se koliko toliko vrate u igru. Sredina prvog seta je protekla u izjednačenoj igri, ali se farmacija nešto bolje snašla, pa je posle 15-ak minuta odbojke bilo 16:11 za Ekonomski. Od tog momenta ekonomi ponovo preuzimaju inicijativu i serijom 9:4 u kojoj su prednjačile Bjelica i Radmilović rešavaju prvi set u svoju korist rezultatom 25:16.

Statistika
Ekonomski fakultet Farmaceutski fakultet
Poeni iz napada 20 16
Poeni iz bloka 7 4
As servisi 8 3
Servis greške 5 2
Greške iz igre 8 13
Drugi set je bio dosta drugačiji od prvog. Ekipe su se na samomo startu smenjivale u vođstvu, te je posle par minuta bilo 3:3. Ekonomskom je, međutim, opala koncentracija, pa su dvema greškama i poenom Zujovićeve imale zaostatak od 6:3. Ipak, ni Farmaceutski nije uspeo da ozbiljnije kazni ovaj lošiji period igre svog protivnika, pa su posle grešaka imale svega plus jedan (6:5). U narednih nekoliko minuta, devojke iz obe ekipe su igrale veoma požrtvovano, nije bilo lakih poena. Farma je uspevala da održava dva poena prednosti, ali da nije bilo grešaka mogla je i da povede većom razlikom. To se i desilo kada je pri rezultatu 10:9, farmacija vezala tri poena za tada maksimalnih plus četiri u ovom setu (13:9). Ova prednost je prinudila tim Ekonomskog na tajm-aut. Odmah posle pauze, Stojkovićeva je povećala asom na 14:9, a ovo kao da je bio okidač za bolju igru EKOF-a. Prvo je Bogdanović smanjila poenom iz bloka na 14:10, a potom je usledila serija as servisa ove igračice za izjednačenje (14:14)! Zujović je vratila prednost na stranu farme, ali to nije dugo trajalo pošto je prvo Tomićeva pogodila za izjednačenje, a potom Maravić poentirala direktno iz servisa za prednost ekonomije 16:15. Nadalje su devojke sa Ekonomskog samo povećavale razliku i sigurnom igrom uspele da osvoje drugi set rezultatom 25:20.
Sastav timova
Ekonomski fakultet Farmaceutski fakultet
Ristić  Maksimović
Radmilović Stamenković
Milić Ilić
Drobnjak Zujović
Đurović Stojković
Tomić Đurić
Maravić Gruešić
Bogdanović Krstić
Čabarkapa Teovanović
Utvić    Lončar
Bjelica
Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Bjelica sa osam poena, a pratile su je Radmilović i Bogdanović sa po šest. Na drugoj strani se najviše istakla Zujović sa pet osvojenih poena.

Kapiten ekipe Ekonomskog fakulteta Jovana Radmilović istakla je da je ovo bitna pobeda za ekipu koja ima dosta novih članova. „Utisci su dobri, kao što se po rezultatu može primetiti. Pobeda nam je mnogo bitna jer imamo 11 novih devojaka, to je najviše u poslednjih pet godina. Ova pobeda nam je bila jako bitna, pogotovo što je protivnik bila Farmacija koja je jako nezgodna i može da dobije bilo koju ekipu u ligi. Pobedili smo u zaista dobro utakmici koja nije bila laka. Prezadovoljna sam našim devojkama, atmosferom na utakmici i požrtvovanošću. Ništa nemam da zamerim devojkama, stvarno sam ponosna na njih“, završila je Radmilović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBankari bolji od Računarskog fakulteta
Naredni tekstUbedljiva pobeda pravnika
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.