Prvi odbojkaški dan na UNIADI!

990

Na drugom po redu međunarodnom studentskom sportskom takmičenju UNIADA koje se održava od 21. do 24. oktobra, nadmetanja su počela na nekoliko lokacija širom naše prestonice. Odbojkašice i odbojkaši su svoje mečeve igrali na terenima Impuls hale na Novom Beogradu.

Finalni dan USSB

Takmičenje u ženskoj konkurenciji je otvorila ekipa Saobraćajnog fakulteta koja je rezultatom 2:0 (21:16, 21:9) upisala pobedu protiv tima Fakulteta veterinarske medicine. Sa druge strane, njihove kolege su izgubile u meču protiv IKT-a identičnim rezultatom (0:2). Odbojkašice EKOF-a rutinski su upisale prva dva boda na tabeli. One su ubedljivim rezultatom 2:0 (21:4, 7:21) bile bolje od ekipe UNION-a. Istovremeno, velika borba vodila se na terenu broj 3. Ekonomski fakultet iz Praga bio je veoma motivisan u meču protiv Singidunuma koji je u trećem setu potpuno kontrolisao igru i odneo pobedu rezultatom 2:1 (21:16, 22:24, 15:4).

Svoje prve mečeve odigrale su i odbojkašice Medicinskog fakulteta iz Maribora i Farmaceutskog fakulteta iz Beograda. Devojke sa Farmacije slavile su rezultatom 2:1 (19:21, 21:14, 15:9).

Odbojkaši Stomatološkog fakulteta su iskoristili pad u igri IKT-a i upisali svoju prvu pobedu (2:0).

Gošće sa Ekonomskog fakulteta iz Praga nadigrale su devojke sa Singidunuma mininalnim rezultatom 2:1 (16:21, 21:14, 15:8).

Katerina Pokorna, ispred Ekonomskog fakulteta iz Praga, rekla je da je ovo bila veoma kvalitetna utakmica. „Bilo je jako teško. Nismo bile sigurne da ih možemo pobediti, ali bila je jako lepa utakmica i uživale smo.“ Podelila je sa nama i motiv učešća na UNIADI. “Želele smo da posetimo neki inostrani turnir. Bile smo već na Euro Barseloni, pa smo sada odlučile da idemo na neko drugo takmičenje. Našli smo UNIADU i svi su bili oduševljeni idejom da dođemo ovde. Shvatili smo na turniru najviše učestvuju timovi iz Srbije, ali to je okeJ. Srećne smo što smo ovde“, izjavila je Pokorna.

Dušica Đorđević, odbojkašica Singidunuma, bila je sigurna da će njena ekipa prikazati bolju igru u narednom meču. “Dobro sno počele utakmicu, ali neke naše greške su navele na to da se protivnik razigra i dobro servira, same smo krive za naš poraz, ali sam uverena da će druga utakmica proći bolje. Ovaj turnir koristimo kao pripremu za odlazak u Prag. UNIADA je svake godine sve bolje organizovana, druže se i zabavljaju mladi ljudi a pored toga bave se i sportom koji vole”, izjavila je Đorđevićeva.

Na drugom terenu, Medicinski fakultet je slomio otpor protivnika iz Češke prestonice. Uvodni poeni odlučujućeg seta doneli su veliku borbu, ali Medicina je stečenu prednost pri rezultatu 9:5 uspela da sačuva i trijumfuje (2:1).

Siniša Petković, kapiten Medicinskog fakulteta, osvrnuo se na odigrani meč. “Prvi set smo dobili gotovo bez problema, čak sedam poena razlike, međutim posle toga smo se opustili, ali nismo dozvolili da psihički padnemo. Vratili smo se u igru i dobili treći set.” I dodao “Drugi put već igramo Uniadu i uvek nam je priprema za predstojeću sezonu”. 

Nakon meča sa nama je svoje utiske podelio Matej, igrač Ekonomskog fakulteta iz Praga. “Bilo je teško, pravili smo mnogo grešaka. Oni su jako dobar tim i imaju drugačiji stil igre pa je za nas bilo veoma teško da osvojimo poen.“ Istakao je i šta je motivisalo njegov tim da ove godine učestvuje na UNIADI. “Tražili smo neki turnir na kom ranije nismo bili, pa smo našli UNIADU. Veoma nam je interesantno i iako je dug put iz Češke, definitivno je vredelo doći“, rekao je Matej.

Još jednu pobedu ostvarile su odbojkašice Farmacije koje su ubedljivim rezultatom 2:0 (21:5, 21:7) pobedile ekipu Fakulteta veterinarske medicine.

Teodora Maksimović, studentkinja Farmaceutskog fakulteta, bila je zadovoljna prikazanom igrom i istakla da se nada da će i sutra njena ekipa pružiti dobre partije. „U utakmicu smo ušle rasterećenije u odnosu na prethodnu koju smo odigrale. Ekipa Veterine je solidna ekipa, ali rezultat je pokazao da smo kvaliltetnije. Misllim da je svaka igračica dala svoj maksimum što je i bio primarni cilj. Generalno, zadovoljne smo. Nadamo se da ćemo i sutra pružitu istu igru kao danas. Pohvale za svaku studentkinju koja je odigrala za ekipu Veterine“, rekla je Maksimovićeva.

Rezultat na semaforu nije pokazao pravi odnos snaga odbojkaša Saobraćajnog i Stomatološkog fakulteta. Veoma požrtvovano igrala su oba tima, a pobeda je pripala Stomatološkom fakultetu (2:0).

Momir Božović, odbojkaš Stomatološkog fakulteta, rekao je da je dobra igra u polju odlučila pobednika ovog meča. “Odigrali smo dobru utakmicu, izvlačili lopte iz nemogućih situacija, napad nam je bio odličan, ali blokom nisam zadovoljan. Ipak, na kraju smo uspeli, imali smo snažno polje, mislim da je to presudilo.” Osvrnuo se i na celokupno takmičenje. “Ovde se svake godine osećamo kao domaćini, dopada nam se. Utaknice se igraju u Impuls hali, a mnogi nisu imali prilike da igraju na ovakvom terenu. Zaista smo zadovoljni kompletnom orgabizacijom, kao i prošle godine”, izjavio je Božović.

Vladimir Jocić, student Saobraćajnog fakulteta, bio je zadovoljan organizacijom takmičenja, ali igrom svoje ekipe. “Organizacija je na vrhunskom nivou, sve se odvija na vreme, svi učesnici su kvalitetni i verujem da ćemo mnogo naučiti jedni od drugih. Našom igrom sam zadovoljan, ovo je nova ekipa, trenutno se uigravamo i isprobavamo neke nove akcije. Nadam se da ćemo ove utakmice iskoristiti na najbolji mogući način”, rekao je Jocić.

Rovovska borba vodila se u poslednjem meču dana u muškoj konkurenciji. Odbojkaši Singidunuma prvi su poveli, Medicinari su organizovanom igrom odgovorili u drugom setu, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno za trijumf (1:2).

Uroš Milić, student Fakulteta za fizičku kulturu, menadžment i sport na Singidunumu, podelio je svoje utiske nakon meča.
“Prvi set je bio veoma neizvestan. Mogu reći da smo se opustili s obzirom na to da smo pobedili u prvoj utakmici. Shvatili smo da moramo da se uozbiljimo jer je protivnik bolji nego što smo očekivali”. I dodao da je UNIADA dobar uvod za predstojeća takmičenja.
“Organizacija je kao i prethodne godine odlična. Kao i mnogima, nama ovaj turnir služi za uigravanje pred takničenje u Pragu, a nakon toga sledi nam liga”, zaključio je Milić.

Poslednji mečevi prvog dana u ženskoj konkurenciji završeni su pobedama maksimalnim rezultatom. Odbojkašice Medicinskog fakulteta iz Maribora pobedile su Saobraćajni fakultet, dok je Singidunum slavio protiv Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

Preostale mečeve grupne faze odbojkašice će odigrati drugog takmičarskog dana. Utakmice će se igrati istovremeno na dva terena i to u 09:00 i 10:15 časova.

Nokaut faza u obe konkurencije na programu je istog dana, na istom mestu, a sa početkom u 11:45 časova. Borba za treće mesto zakazana je za 14:15, dok će finale početi u 15:30 časova.

Za Sportindeks: Tijana Jevtić i Ana Vlaški

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDota 2 debitovala na UNIADI!
Naredni tekstTimska pobeda ICT-a
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.