Prvi dan FISU vebinara: “Žene u vrhunskom sportu”

340

Zimska Univerzijada Lucern 2021. i Svetska konferencija su otkazane, a priliku da čujemo koji su to izazovi i mogućnosti za sport u savremenom društvu, imaćemo na vebinaru Međunarodne univerzitetske sportske federacije (FISU) koji traje dva dana.

Finalni dan USSB

 

Održano je prvo predavanje u okviru vebinara, na kom je govorila dr Džesika Piasecki na temu ,,Žene u vrhunskom sportu”. Ona je maratonka sa Olimpijskih igara u Tokiju, a takođe predaje na Univerzitetu u Notingemu. Dr Piasecki je i sama bila student i sportista, a svoje istraživanje fokusirala je na efekte vežbanja na zdravlje muskuloskeletnog sistema. Dr Džesika Piasecki igra ključnu ulogu u ovoj organizaciji, jer pomaže drugim istraživačima i doktorima da obezbede najbolja rešenja za zdravlje sportistkinja.

Tokom prezentacije govorila je o izazovima sa kojima se žene suočavaju u sportu, o marketinškom potencijalu za ženske sportske timove, istorijskom razvoju sporta i njegovom uticaju na  ravnopravnost polova i kako razvoj klubova i udruženja doprinosi profesionalizaciji ženskog sporta. Takođe, govorila je o svojoj filižkoj i mentalnoj pripremi za Olipijske igre tokom pandemije koronavirusa.

Moderator prvog onlajn predavanja bio je Arno Ričard, član IOAPA (Udruženje učesnika međunarodne olimpijske akademije) i predsednik francuske NOA. Drugog dana FISU vebinara profesor Pol Vileman govoriće o dualnoj karijeri, a nakon toga profesor Tim Štrebel pričaće o digitalizaciji u sportu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB