Preko trilera do zlata – FSFV šampion USSB kupa

654

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja osvajači su USSB kupa. U finalnoj utakmici ekipa predvođena Stefanom Radićem, savladala je ekipu Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija rezultatom 2:1 (17:25, 25:23, 15:13). U meču punom preokreta iz pobedničke ekipe istakli su se kapiten Radić sa 6 poena iz igre, 4 as servisa i 2 bloka, kao i Terzić sa 4 direktna poena, 3 bloka i jednim asom. U taboru BAPUSS-a najkorisniji bioje Mitković sa deset poena iz igre i po jednim asom i blokom, koga je pratio Ćirović sa 9 upisanih poena iz igre, 2 asa i 3 poena osvojenih na bloku.

Sastavi timova
BAPUSS FSFV
16 Nikola Radonja 1 Oliver Đorović
8 Ivan Ćirović 7 Milomir Miladinović
10 Žarko Rakita 8 Stefan Radić
3 Miloš Tanasković 9 Igor Derikonjić
9 Nenad Vasiljković 10 Miloš Terzić
6 Marko Popović 13 Vukašin Matić
3 Dušan Klarić 17 Vasilije Radovanović
14 Petar Mitković 19 Petar Janković
34 Nemanja Spasić 99 Ivan Mandić
 2 Đorđe Kovačić
Finalni dan USSB

Ekipa BAPUSS-a započela je meč serijom od četiri poena kojima su se nizale greške Radića i Terzića. Kao mozak ekipe FSFV-a već na početku prvog seta istakao se Terzić, koji je kuvanjem prekinuo seriju BAPUSS-a (1:4). Ćirović,  precizan na mreži i bloku, naveo je kapitena Radića da zatraži tajm-aut koji jeservis greškom Mitkovića, urodio plodom (2:6).  Naredni poeni bili su obeleženi servis greškama i greškama iz igre. FSFV je plasiraolopte u aut, a neprecizan BAPUSS sa linije 9 metara poklonio je dva poena domaćinima (5:11). Zapažen po kratkim dijagonalama, Mitković je prekinuo seriju grešaka. Na servis grešku Rakite, Derikonjić odgovorio je svojim prvim asom (7:12). Mitkovića na mreži nije uspeo da zaustavi ni dvojni blok dok, Derikonjić u igri jedan na jedan nije došao u pomoć (10:14). Kada je Ćirović stupio na liniju devetog metra, niz od šest poena, od toga dva asa, BAPUSS je upisao na semafor (11:21).  Seriju je greškom prekinuo Mitković, dok je Radićodgovorio sa dva as poena (14:21). Igra poen za poenom  vođena je do samog kraja seta, kome je Ćirović presudio dugom dijagonalom (17:25).

Najnapetiji set finalnog susreta otvorila je greška Ćirovića, koji je prvi poen poklonio protivnicima. Na kuvanje Mitkovića, dvojac Terzić-Radić odgovorio je blokom (2:1). Dva igrača koja su na mreži obeležila finalni susret, bili su Mitković i Radić, te jedan drugom nisu davali da ekipe odvedu u veće vođstvo. Servis greškom Terzića, BAPUSS je započeo seriju od tri poena u kojoj se posebno istakao Ćirovićev blok u igri jedan na jedan sa Radićem (3:5). Servis greškom Tanaskovića i as poenom Radića, FSFV uspeo je da izjednači rezultat na 5:5. Za asom, Radić je upisao i servis grešku kojih je u ovom susretu imao čak četiri. Igra poen za poenom igrala se sve do rezultata 8:11, a seriju od tri poena započeo je Radovanović svojim tempom (10:11). Terzićevim asom, FSFV je izjednačio rezultat na 11:11. Naredna tri poena obeležila su greške iz igre obe ekipe (13:13). Odbojkaši FSFV-a svoju ekipu prvi put u setu odveli su u vođstvo, a seriju od 3 poena, od čega jedan as, prekinula je Radićeva servis greška (15:14). Ekipa predvođena Radićem, maestralnom igrom, navela je protivnike da pri rezultatu 17:14, zatraže tajm-aut. Rezultatski minus ekipa BAPUSS-a, nije uspela da stigne do kraja seta. Na korak do izjednačenja bili su pri rezultatu 19:17. Servis greškom Rakite, Miladinović je asom poveo svoju ekipu u vođstvo od šest poena (23:17). Pad koncentracije odbojkaša FSFV-a, prouzrokovao je da ekipa BAPUSS-a dođe na samo jedan poen razlike (24:23). Napetost obe ekipe u ovom trenutku bila je očigledna, a prozurokovala je servis grešku kojom je Mitković predao drugi set protivnicima (25:23).

Statistika
Statistika: BAPUSS FSFV
Poeni iz igre 25 16
Poeni iz bloka 7 8
As 4 8
Servis greške 17 8
Greške iz igre 16 23

Finalni set bolje je otvorila ekipa FSFV-a, a prve poene upisao je tandem Radić-Radovanović u bloku (2:0). Kao i na početku u prethodnog seta, oči u oči na mreži su se našli Radić i Mitković, koji je u ovom trenutku, neočekivanim kuvanjem uspeo da iznenadi protivnike (2:1). Servis greškom Tanaskovića i blok-autom Mitkovića, protivnička ekipa otišla je u vođstvo od dva poena. Ćirović još jednom kratkom dijagonalom, omogućio je servis Mitkoviću, koji je  servis greškom naveo kapitena da zatraži tajm-aut (5:2). Padom koncentracije kapiten Radić zabeležio je grešku na mreži, na koju je asom odgovorio Tanasković (5:4). Narednih sedam poena obe ekipe su neizmenično upisivale greške iz igre, od kojih je čak 5 bilo na servisu (9:7). Ekipa FSFV-a se promenom strana vratila na svoj srećan deo terena. Kapitena Radića nije uspeo da zaustavi ni blok protivnika, pa je tako svoju ekipu odveo na korak do osvajanja titule (11:7). Usledila je još jedna kratka dijagonala Mitkovića, koji je uspeo da poremeti protivnike i navede ih na još jednu grešku iz igre (11:9). Radić je kratkom dijagonalom poveo svoju ekipu u vođstvo koje je na trenutak poremetilo protivnike, te su greškama iz igre poklonili dva poena FSFV-u (14:9). Ishod ovog meča se na trenutak činio očiglednim, međutim, u triler završnici Ćirović je uzeo stvar u svoje ruke. Dugom dijagonalom i u blok tandemu sa Tanaskovićem, naveo je protivnike da zatraže tajm-aut (14:11). Minut odmora nije poremetio ekipu BAPUSS-a, koja je na tajm-aut FSFV-a odgovrila Mitkovićevim asom (14:12). Serija od 3 poena, poremetila je kapitena Radića koji je greškom u samoj završnici, protivnike doveo na samo jedan poena razlike. Kao u prethodnom setu, tačku i na ovaj je stavio Mitković, koji je u ovom trenutku upisao svoju četvrtu servis grešku.

Statistika BAPUSS
BAPUSS Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
16 Nikola Radonja 2 1 0 3 1
8 Ivan Ćirović 9 3 2 3 6
10 Žarko Rakita 2 0 0 3       1
3 Miloš Tanasković 0 1 1 3 4
9 Nenad Vasiljković 0       0 0 0 0
2 Đorđe Kovačić 0 0 0 0 0
3 Dušan Klarić        2       0 0 1 1
14 Petar Mitković 10 1 1 4 3
4 Nemanja Spasić 0 1 0 0 0
 6 Marko Popović L    I    B    E    R    O
E K I P N O 25 7 4 17 16
Statistika FSFV
FSFV Poeni iz igre Poeni iz bloka As servisi Servis greške Greške iz igre
1 Oliver Đorović 0 0 0 1 0
7 Milomir Miladinović 1 1 1 0 5
8 Stefan Radić 6 2 4 4 10
9 Igor Derikonjić 2 1 2 1 2
10 Miloš Terzić 4       3 1 2             5
13 Vukašin Matić 0 0 0 0 0
17 Vasilije Radovanović       2 1 0 0 0
99 Ivan Mandić 1 0 0 0 1
19 Petar Janković L    I    B    E    R    O
E K I P N O 16 8 8 8 23

Kapiten Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, Ivan Ćirović, čestitao je odbojkašima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja na osvojenoj tituli, a onda prokomentarisao igru svog tima. „Svakako smo zadovoljni što smo drugi. Možda je moglo malo bolje. U trećem setu smo imali dosta grešaka što je presudilo da FSFV uzme titulu.“

 

Jedan od najzapaženijih iz tabora pobednika, Igor Derikonjić, istakao je da  je da su u meč ušli nezainteresovan, ali da se desio preokret. „Ekipa BAPUSS-a servirala je bolje od nas, bili su koncentrisaniji i agresivniji u prvom setu. U drugom setu, malo na sreću, malo na žar, uspeli smo da se vratimo. Drago mi  je da je treći i odlučujući set završen u našu korist. Čestitao bih protivnicima na fer igri, ali i mojim saigračima koji ne znaju ni za srebro ni za bronzu, već samo za zlato i prvo mesto. Nadamo se da će tako ostati još dugo“ , zaključio je Derikonjić.

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB