Predsednik USSS govorio za EUSA i FISU sajt o EUG2021

2297

Student učesnik FISU volonterske akademije Bojan Rašković razgovarao je sa predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Dejanom Madićem o napretku u univerzitetskom sportu, kao i o pripremama za dugo očekivane Evropske univerzitetske igre u organizaciji sa EUSA-om u Beogradu. 

Finalni dan USSB

 

Dejan Madić dao je uvid u broj studenata sportista koji će učestvovati na takmičenju, istakavši sport kao sredstvo komunikacije koje prenosi važnu poruku.

”Ukupan broj studenata koji će imati priliku da se takmiče u raznim sportskim aktivnostima sa svojim univerzitetima iznosiće 200.000. Za nas sport je sredstvo komunikacije sa jasnom porukom: Mens sana corpore sano – što znači u zdravom telu zdrav duh”, objasnio je Madić.

Predsednik USSS takođe smatra da će u narednih nekoliko godina prioritet biti poboljšanje finansijskih uslova, kao i uvršćivanje fizičkih vežbi i aktivnosti u regularne akademske programe. Dodao je i to da bi voleli da nastave saradnju sa FISU-om (Internacionalna univerzitetska sportska federacija) i EUSA-om (Evropska univerzitetska sportska asocijacija) pozvavši predsednike oba udruženja na sastanak. 

“Jedan od prioriteta jeste da u narednih pet godina sport ne postane samo vannastavna aktivnost, već deo nastavnog plana svih akademskih programa. Kada govorimo o međunarodnim ciljevima želeli bismo da nastavimo da radimo na idejama sa FISU-om i EUSA-om. Odlično sarađujemo sa obe organizacije i rado bih pozvao Gospodina Adama Rošeka i Gospodina Olega Matitsina u posetu”, podelio je Madić.

Univerzitetske igre prvobitno su planirane za 2020. godinu, međutim usled pandemije virusa COVID-19 igre su odložene za 2021. godinu. Dejan Madić uverava da je sva energija usmerena ka organizovanju događaja.

Ceo intervju možete pročitati u sledećem linku:

https://www.eusa.eu/news?whats-up-eug-belgrade-hosts-forge-ahead&fbclid=IwAR3nJPwkrEULCT_FaQl1j4_tjf5_Ew1j0a655xiGzJr5K08HoGdJOg5_41Y ; takođe intervju se nalazi na oficijalnoj FISU stranici www.fisu.net.

FOTO: EUSA

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB