Pravnice odbranom do pobede

423

Košarkašice Pravnog fakulteta savladale su ekipu Arhitektonskog rezultatom 29:23 (7:10, 10:0, 9:4, 3:9). Pravnice su protivnicama u drugoj i trećoj deonici odbranom dozvolile samo četiri poena i nijedan izlazak na liniju za slobodna bacanja u toku cele utakmice.

Sastavi timova
Pravni fakultet Arhitektonski fakultet
10 Trubarac K.  11. Bošković T.
23. Dedić I. 10. Nikolić K.
12. Novaković N. 3. Mitrić M.
14. Tolj M. 8. Ristović M.
8. Čučukov A. 4. Žerađanin I.
9. Žujović A. 9. Ilić I.
6. Vidaković N. 5. Šabanović A.
11. Mutavdžić Đ.
7. Stojčević A.
Finalni dan USSB

15631457_10210168951053058_1841851078_o

Arhitektonski je došao prvi do vođstva trojkom kapitenke Nikolićeve. Priključila joj se i Žerađaninova istim pogotkom i nagovestila da je raspoložena za ovu utakmicu pošto je pogodila i u poslednjem napadu za svoj tim. Dominaciju u skoku Arhitektonski je imao zahvaljujući Šabanovićevoj koja je skupila pet lopti, od toga četiri u protivničkom reketu. Sa druge strane, Pravni je pogađao preko Novakovićeve, Čučukov i Vidakovićeve. Na kraju deonice, Arhitektonski odlazi na kratak odmor sa tri poena razlike.

Drugu i treću deonicu su pravnice odigrale maestralno u odbrani i potpuno preokrenule rezultat. Istakla se Vidakovićeva sa četiri vezana poena čime je donela dodatnu nervozu košarkašicama Arhitektonskog fakulteta. Priključila joj se u tome i Ana Čučukov poentiravši posle lepe asistencije Stojčevićeve. Sa druge strane, tri ofanzivna skoka Šabanovićeve nisu pomogla Arhitektonskom, pošto su njene saigračice promašivale iz svih pozicija. U trenutku kada se Nikolićeva našla u obećavajućoj poziciji da prekine “post”, sprečila je Mutavdžićeva blokadom. U trećoj deonici je Pravni nastavio sa odličnom odbranom i poenima Ane Čučukov i Vidakovićeve nastavio seriju od 17:0. Posebno su važni poeni bili sredinom deonice kada je Čučukov pogodila posle odlično izgrađene akcije u kojoj je učestvovala svaka košarkašica na parketu. Posle 15 minuta bez poena, za Arhitektonski je pogodila Žerađaninova, da bi već u sledećem napadu lepom asistencijom poslužila Boškovićevu. Na kraju treće deonice, Pravni fakultet je imao 12 poena razlike.

Arhitektonski fakultet je poslednju četvrtinu odigrao sasvim dobro, međutim to nije bilo dovoljno da se nadoknade promašaji u prethodne dve. Trojkom je deonicu otvorila Nikolićeva. Posle toga je lepim bekdor pasom poslužila Žerađaninovu, koja je do kraja deonice sakupila šest poena. Sa druge strane, nizali su se promašaji Pravnog i delovalo je kao da bi to moglo skupo da ih košta. Ipak, vreme je radilo u njihovu korist i uspele su da zadrže prednost i pobede sa šest razlike.

Pravni fakultet je do pobede vodila Nađa Vidaković sa 12 poena i dva skoka. Sa druge strane, Irina Žerađanin je imala 13 poena, sedam skokova i jednu blokadu. Takođe, Šabanovićeva je sakupila 15 skokova, ali je utakmicu završila bez poena.

Statistika
Pravni fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni 29 23
Šutza 1p 8/15
Šutza 2p 9/22 7/22
Šutza 3p 1/7 3/16
Defanzivniskokovi 14 12
Ofanzivniskokovi 10 13
Asistencije 4 4
Blokade 1 1
Izgubljenelopte 8 7
Ukradenelopte 3 2

Kapiten Pravnog fakulteta, Ana Čučukov, istakla je drugu četvrtinu kao presudnu u utakmici. “Kada smo zagradile skok u drugoj četvrtini, uspele smo da uradimo nešto i u napadu. Odlično smo odigrale u drugoj i trećoj deonici i mislim da smo zbog toga pobedile”, istakla je Čučukov.

Katarina Nikolić označila je pad koncentracije kao ključ poraza. “Dobro smo počele, prva i poslednja četvrtina su bile dobre, u druge dve smo pale. Kada su one napravile razliku od sedam poena, šut nam je stao i tek smo se u četvrtoj četvrtini ponovo probudile”, zaključila je Nikolićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni silovito protiv Medicinskog
Naredni tekstSrdanović odveo Singi u finale
Student Fakulteta političkih nauka, odsek novinarstvo. Muzika je opšteprisutna kroz ceo moj život kao najdraži hobi. Strastveni pratilac sporta, najviše fudbala i košarke. Želja mi je da jednog dana budem sportski komentator.