Pravni fakultet slavio nakon preokreta!

993

Odbojkašice Pravnog fakulteta su u uzbudljivom susretu protiv Medicinskog fakulteta slavile nakon preokreta 2:1 (21:25, 29:27, 15:8), u okviru trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu u sali „Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja“. Ašonja sa 19 i Jekovićeva sa 16 poena bile su najzaslužnije što su Pravnice došle do ove pobede, a na drugoj strani istakla se Cvetkovićeva sa sedam postignutih poena.

Finalni dan USSB

 

Na početku meča bila je rezultatska klackalica sve dok na osnovnu liniju nije došla Ašonja. Tada je Pravni fakultet napravio seriju od 5:0 i rezultat je glasio 10:5. Posle toga istom merom odgovorile su devojke sa Medicinskog fakulteta poravnavši rezultat na 11:11. U nastavku seta nastavile su u istom ritmu medicinarke i u režiji dizača Krstićeve lepim akcijama došle do prednosti- 20:15. Njihove protivnice nisu uspele sa ih sustignu tako da je prvi set završen rezultatom 25:21.

Sastavi timova
Pravni fakultet Medicinski fakultet
1 Despotović V. 1 Kovačević M.
2 Jeković A. 6 Pejin I.
5 Miloševski J. 8 Kecman N.
10 Ašonja A. 9 Micić J.
15 Čene B. 12 Stojiljković J.
16 Živić M. 13 Šalović B.
15 Manojlović S.
18 Cvetković N.
19 Trajkovski A.
24 Krstić J.
U istom maniru, devojke u crvenim dresovima, nastavile su i u drugom setu da se približavaju pobedi, jer je na semaforu stajalo 10:8. U nastavku su odigrale mnogo opreznije, dok je Pravni fakultet morao da igra na sve ili ništa. Baš ta hrabrost im se i isplatila, nisu pravljene nikakve serije, igrao se poen za poen, a kada se približio kraj seta pravnice su pokazale da tu nisu dale svoju poslednju reč. Došle su u poziciju da imaju četiri set lopte, ali sa druge strane su se igračice Medicinskog odlično branile. Konačnu tačku na drugi set stavila je Ašonja preciznim as servisom na 9-i metar.

Treći set je počeo oprezno na obe strane i bez mnogo rizika što je za posledicu imalo nerešen ishod u prvom delu (6:6). Odlična Ašonja obezbedila je prednost za svoju ekipu od 10:6 svojom serijom servisa. Pokušavale su nakon toga devojke sa Medicinskog fakulteta da se povrate, ali bezuspešno. Osvajanje odlučujućeg seta i pobedu overila je Jekovićeva sa dva as poena- 15:8.

Statistika
Pravni fakultet Medicinski fakultet
Poeni iz igre 39 29
Poeni iz bloka 5 4
As servis 10 7
Servis greške 3 3
Greške iz igre 17 12
Kapiten Pravnog fakulteta Jekovićeva je istakla da joj je drago što su uspele da pobede na ovakav način. „Upale smo u seriju grešaka u jednom trenutku što nas je na kraju umalo koštalo pobede, ali smo se vratile napadačkom igrom u nastavku, bilo je teško igrati ovakvu utakmicu sa samo šest igrača, ali zato je i lepša pobeda i nadam se da će nastaviti u istom ritmu“, poručila je Jekovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVišer i IKT podelili bodove
Naredni tekstFarmaceutski fakultet pobedom najavio pohod na titulu
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.