Podela bodova FPN-a i EKOF-a

1208

Prvo kolo Lige studenata koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda otvoreno je remijem između Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta 3:3 (2:0). U ekipi FPN-a po jedan gol postigli su Bjegović, Đeković i Marinković dok je kod EKOF-a najraspoloženiji bio je Glavonjić sa dva postignuta pogotka.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je bolje otvorio tim sa FPN-a iako je EKOF imao veći posed lopte. Futsaleri iz Jove Ilića 165 su stvorili nekoliko prilika. Pokušavali su da postignu gol preko najisturenijih igrača, međutim Radivojević je odbranio šuteve Santrača i Bjegovića. Prvu šansu za Ekonomski fakultet imao je kapiten Bačanek, ali njegov šut završio je u rukama Gačića. Do 13. minuta igralo se na obe strane terena i obe ekipe su stvarale šanse. Đeković je uputio udarac sa pola terena i pogodivši mrežu protivnika promenio je rezultat na 1:0 za FPN. Tri minuta kasnije rezultat je bio 2:0. Bjegović je uspeo da driblingom izbaci protivnika i pošalje udarac prema golu koji je završio iza leđa Radivojevića. Ekipa EKOF-a nije uspela da konsoliduje redove i na poluvreme se otišlo prednošću FPN-a od 2:0.

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Ekonomski fakultet
L. Gačić (g) M.Radivojević (g)
S. Lazarević V. Bačanek
N. Trčkić D. Ostojić
R. Santrač M. Glavonjić
L. Marinković N. Dabić
J. Bjegović U. Babić
V. Đeković B. Vujić
F. Štrbac D. Pavlović
I. Cvetić R. Zdravković
A. Popović
Iako nisu stvorili više prilika u prvom delu susreta, futsaleri Ekonomskog fakulteta su nedugo nakon zvižduka smanjili prednost na 2:1. Uigranu akciju u 21. minutu je na asistenciju Pavlovića u gol pretvorio Glavonjić. U periodu između trećeg i četvrtog gola na meču bio je prazan hod oba tima. Ni FPN ni EKOF nije uspeo da napravi šansu do 31. minuta. Tajm-aut uzela je ekipa sa Ekonomskog fakulteta i pokušala da nadomesti rezultatski deficit. Odgovorio je Fakultet političkih nauka tajm-autom u 34. minutu. U 36. minutu rezultat je povećan sa bele tačke na 3:1 za FPN. Iskoristili su činjenicu da je EKOF napravio 5 faulova i nakon šestog prekršaja Marinković je iskoristio penal. Glavonjić je efektnim pogotkom smanjio na 3:2 samo minut kasnije. U poslednja dva minuta tri boda mogla su da odu na bilo koju stranu. 39. minut se igrao kad je Zdravković poslao pas prema Pavloviću koji ga je realizovao i izjednačio na 3:3. Marinković je mogao da donese timu iz Jove Ilića pobedu u poslednjem minutu duela. Promašio je penal i utakmica se završila nerešenim rezultatom 3:3. 

 

Najefikasniji pojedinac na susretu, futsaler Ekonomskog fakulteta Miloš Glavonjić istakao je da ih je problem sa faulovima koštao po njegovom mišljenju zaslužena tri boda. “Mislim da smo zaslužili više. Započeli smo loše utakmicu i primili dva jeftina pogotka. Posle smo morali da jurimo rezultat i pritom ušli u problem sa faulovima. Za ovu sezonu imamo najviše ciljeve. Borimo se za neku od medalja, ako ne zlato onda srebro ili bronza”, naglasio je Glavonjić.  

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB